• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
"Siyer sınavı Peygamberimizi tanımaya fırsattır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, her yıl düzenlediği ve dereceye girenleri umreye götürme gibi çeşitli ödüllerle ödüllendirdiği Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nı bu yıl 31 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirecek.

Diyarbakır`da Kutlu Doğum Siyer Sınavı`na hazırlanan üniversite öğrencileri, Hazreti Peygamber`i tanımak için siyer sınavının bir fırsat olduğunu dile getirdiler.

Hazreti Muhammed`in (sav) hayatını bilmenin Müslümanlar için çok ehemmiyetli olduğuna dikkat çeken Musa Kaçmaz, “İnşallah bu sınavla Peygamber`imizin hayatını öğreneceğiz. Bu kadar çok imkân olmasına rağmen Peygamber`in hayatının bilinmemesi üzüntü vericidir. Biz bu sınava umreye gitmek ya da ödül kazanmak için girmiyoruz. Niyetimiz, Hazreti Peygamber`in hayatını öğrenmek, hayatımızda tatbik etmektir. Onun hayatı bütün Müslümanlar için rehberdir. Onun yolunu bilmemiz lazım.” dedi.

Siyer sınavının, Hazreti Muhammed`in (sav) hayatının bilinmesi için güzel bir fırsat olduğunu aktaran Seyfullah İnat, şunları söyledi: “Bu sınava katılmamın sebebi, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenip, insanlara öğretmektir. Bu işin sonunda umreye gitmek gibi bir ödül var. O da ikinci sebeptir. Önceki yıllarda bir sınav hariç diğerlerinin hepsine girdim. Bütün insanlara tavsiyem, sınava girsinler. Bu sınavın çok faydası vardır. İnsanların Peygamber`imizi örnek almaları gerekiyor. Hazreti Ayşe`nin deyişiyle, ‘O, yaşayan bir Kur`an idi.` Eğer Kur`an-ı Kerimi hayatımızda uygulamak istiyorsak Peygamber`imizin hayatını öğrenmek bizim için bir sorumluluktur.”

“Bu sınava girmekle Peygamber Efendimizi tanımış olacağız”

Ömer Şakmak ise Hazreti Peygamber`i (sav) tanımakla İslam`ın, Allah`ın emir ve yasaklarının daha iyi anlaşılacağını dile getirerek, “Bu sınava girmekle Peygamber Efendimizi tanımış olacağız. Onun yolunun yolcuları olarak şahsiyetini, kimliğini ve kişiliğini bileceğiz. Onunla beraber İslam`ı, Allah`ın emirlerini, yasaklarını anlayacağız. Bu yönden çok kazanımı olacağını düşünüyorum. Ayrıca umreye gitmeyi de kazanım olarak görüyorum. Bunun için çok anlamlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Sınava girmeyenler eğer Peygamber`imizi tanımak ve onun hayatını öğrenmek istiyorlarsa bu sınav kaçırılmaz bir fırsattır diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir