• DOLAR 32.516
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2476.693
  • ...
Cizre ve Silopi`de büyük operasyon başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ve Silopi  ilçesinde dün gece mahallelere konvoy halinde giren polis ve askerlerin bazı mahallelerde ev ev dolaşarak arama yaptıkları belirtildi.

Şırnak Valiliği'nin 14 Aralık 23.00'da sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Cizre ilçesinde dün gece sabaha yakın polis ve askeri zırhlı araçlarının mahallelere  konvoy halinde girmesiyle birlikte   şiddetli çatışma ve patlamalar yaşandı.

Çatışmaların ardından sabahın erken saatlerine  Nur mahallesine  giren asker ve polislerin    ev ev dolaşıp arama yaptığı ve birçok evde  aramaların devam ettiği belirtiliyor. 

SİLOPİ

Şırnak valiliği tarafından 14 Aralık 2015 gece saat 23:00`dan sonra başlatılan sokağa çıkma yasağı ikinci geceden itibaren sessizliğini bozdu. Gecenin geç saatlerde PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyonun ardından ilçede şiddetli silah ve patlama seslerinin yükseldiği bildirildi.

Yaklaşık 2 saat süren yoğun çatışmanın ardından ilçede tekrar sessizlik hakim olurken, çatışmaların arasında halkın tedirginliği ise katlanmış durumda. 
Öte yandan ilçede başlatılan operasyon ile beraber bir çok mahallede elektriklerin kesildiği ve kesintinin halen devam ettiği belirtiliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir