• DOLAR 32.521
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2419.836
  • ...
Tane ile İlaç Dönemi Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) artan ilaç harcamalarını frenlemek amacıyla katkı payları artırırken, ilaçta tane ile satış için de hazırlık yapıyor. Danıştay`ın iptal ettiği reçete başına 4 ilaç sınırlaması ise düzenlenecek yasayla yürürlüğe girecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) gereksiz ilaç tüketimini azaltmak amacıyla bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi tane ile ilaç satışına hazırlanıyor. 2012 içinde başlanması öngörülen sisteme göre, ilaç eczanelere artık ambalajda değil kavanozda gelecek. Hastanın tedavisi için 5 hap gerekiyorsa 5 hap, 10 hap gerekiyorsa 10 hap sayıyla verilecek.

Söz konusu uygulama ile SGK gereksiz ilaç tüketimini azaltmayı hedefliyor. Normalde hasta tedavi süresince sadece 30 hap kullanacaksa, bir ilaç kutusunda 20 hap olduğu için iki kutu ilaç parası ödenmek zorunda kalmıyor ve artan 10 hap ya çöpe gidiyor, ya da ilaç ecza dolaplarında bekliyor.

Yeni sistem ile ilaç eczanelere kavanozlarda gelecek. Doktor bir tedavi için sadece on adet hap kullanılmasını istediyse eczacı hastaya hapı sayıyla verecek.

İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir