• DOLAR 32.532
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2492.552
  • ...
SON DAKİKA
İdil halkı büyük tedirginlik içinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre ve Silopi`deki hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağı yakın ilçeleri tedirgin etti.

‘Sıra bize de gelir` endişesiyle bir an önce kurtulmak isteyen İdil halkı,   bu nedenle halk ilçeyi gizliden terk ediyor.

İlçede yayılan söylentilere göre PKK elemanlarının  HDP ve DTP ilçe teşkilatları ile yakın zamanda yaptıkları toplantıda   kimsenin ilçeyi terk etmesine izin verilmeyeceğini,  terk edenlerinin de evlerine el koyulacağını  ifade ettikleri belirtildi.

Öte yandan Cizre ve Silopi`deki sokağa çıkma yasağı ile beraber idil`de (Hezex) PKK elemanlarının belediye kepçesini kullanarak çoğu yerlere yeni hendekler kazdıkları ve onlarca el yapımı (EYP) patlayıcı döşediklerinin bilindiği, döşenen patlayıcıların açıktan çekilen kablolarının halk tarafından  görüldüğü belirtiliyor.  

Görüştüğümüz isimlerini vermek istemeyen  kadınlar, “Kardeşim razı değiliz ve çok korkuyoruz 24 saat çocuklarımız patlayıcıların üzerinde oynamaktalar. Çocuklarımıza patlar diye korkuyoruz. Kimin çocuğu ölürse kimsenin umurunda değil, bundan dolayı bu patlayıcılardan korkuyoruz fakat dillendirmeye korkuyoruz. Halimizi Allah a havale ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.

PKK‘nin tüm tehditlerine rağmen halkın gizliden çoğu eşyalarını alarak ilçeyi terk ettiği görülürken, gasp edilmesin diye evlerinde ihtiyarları bıraktıkları belirtildi.  (İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir