• DOLAR 32.585
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2416.551
  • ...
Van SAKOM 7/24 hizmet veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi`nin (SAKOM) çalışmaları ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, 7/24 hizmet verildiği belirtilerek,  bugüne kadar yaptığı çalışmalarla ilgili önemli bilgiler verildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren SAKOM Van sorumlusu Ömer Faruk İlhan, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet yürüttüklerini belirterek, “SAKOM `da görevli personelimiz vardiya sistemine göre (7/24) hizmet vermektedir. SAKOM Türkiye`de sadece Ankara, Bursa, Sakarya Balıkesir ve Van`da aktif olarak çalışmalarını yürütmektedir. Burada 8 personelimiz çalışmaktadır.” dedi.

Açıklamasında Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinin bir çağrı karşılama merkezi olmadığını belirten   İlhan, “SAKOM, acil, afet ve olağandışı durumlarda sağlık problemi oluşması ve oluşma ihtimali bulunması halinde kriz yönetiminin yapıldığı bir koordinasyon merkezidir. 112 Acil Çağrı Karşılama Merkezlerinin görev ve yetkilerini aşan, birden fazla illerimiz ile koordinasyon gerektiren, belirli kriterlere göre kriz yönetimini üstlenerek koordinasyonu yönetecek bir birimimizdir. Van, Ağrı, Bitlis, Muş ve Hakkâri`de yaşanan her türlü afet ve olağan dışı durumları takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.

SAKOM`un ilde bulunan birçok kurumla bilgi alışverişinde bulunduğunu da sözlerine ekleyen İlhan, SAKOM`un  aynı zamanda  olay yerine giderek koordinasyonu yönetecek bir birim olduğunu ve Trafik kazaları, depremler, sel, boğulma vakaları, yıldırım çarpması gibi birçok vakaya müdahale edebildiğini aktardı.

“Van`da 816 vakaya ve 31 olağan dışı duruma müdahale ettik”

Van SAKOM`un kurulduğu 2014 yılından bu yana 816 vakaya ve 31 olağan dışı duruma müdahale ettiğini belirten Ömer Faruk İlhan, “Mevsim şartlarından dolayı kapanan 236 köy yolunu karayolları ve UMKE ekiplerinin iş birliği ile ulaşıma açtırıp vakalara UMKE ve 112 ekiplerinin ulaşımı sağladık. Bunun yanı sıra güvenlik nedeniyle 112 ekiplerinin yönlendirilemediği ve 112 ekiplerinin yetersiz olduğu 127 vakaya da UMKE ekipleri görevlendirilmiştir. Ayrıca Karayolu ile ulaşımın zorlu ve uzun olduğu vakalarda 112 KKM iş birliği ile 13 vakaya ambulans helikopter yönlendirdik ve gerekli durumlarda da askeri helikopterlerin vakalara yönlendirilmesini sağladık.” diye konuştu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir