• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...

Gaziantep`in Yavuzeli ilçesinde düzenlenen törenle Antep fıstığı üreticilerine 25 ton özel gübre dağıtıldı. Fıstık üreticisi çiftçilere dağıtılan 100`er kilogramlık  gübrelerin Antep fıstığında kalite ve verimi artırdığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan gübre dağıtım töreninde konuşan, Büyükşehir Tarım Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Gaziantep'in tarım şehri olarak da anılması gerektiğini dile getirdi.

Programda açılış konuşmasını yapan Yavuzeli Ziraat Odası Başkanı Bekir Sakar, “Ziraat Odası olarak çiftçimizin her zaman yanındayız. Bu tür çalışmaların her zaman takipçisi ve destekçisi olacağız. Çiftçimizin ürününü yetiştirmesi ve bol mahsül alabilmesi için her türlü araştırmaları yapıyoruz.”dedi.

Daha sonra konuşan Büyükşehir Tarım Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Kentte 130 bin hektarda Antep fıstığı üretimi yapıldığını belirterek, Antep fıstığının en önemli probleminin beslenme olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Fıstık ağaçlarımızın yaşam süresini artırmak için sayısı giderek azalan erkek fıstık ağaçlarımızın fidelerini topraklarla buluşturduk. Bu çalışmaların devamında ise üreticimizi rahatlatmak istedik. ‘Yeşil Altın` taban gübresini dağıttık.”ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çiftçilere, Antep fıstığı için özel olarak üretilen "yeşil altın" gübresi dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)