• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
`Hamas 28. yılında zor bir dönemden geçiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Filistinli akademisyenler, İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) kuruluşunun 28. yılında artan İsrail-Filistin gerginliği, yıllardır devam eden Gazze ablukası ve Ortadoğu'da değişen siyasi dengeler nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini belirtiyor.

Akademisyenler, başta Gazze ablukası ve Fetih hareketiyle yaşadığı problemler olmak üzere pek çok sorunla karşı karşıya kalan Hamas'ın yeni bir siyasi strateji belirlemesi gerektiği değerlendirmesinde bulunuyor.

Gazze'deki El-Ümmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı, siyasi analist Adnan Ebu Amir, "Bölgedeki gelişmelerle paralel olarak içeride yaşanan çekişmeler, Hamas'ı zor siyasi problemlerle karşı karşıya getiriyor" dedi.

Batı Şeria'da yayımlanan El-Eyyam Gazetesi yazarlarından, siyasi analist Talal Avkel de kimsenin Gazze Şeridi'ni boğan bu acimasız ablukanın yıkıcı etkilerini inkar edemeyeceğini belirterek, "Ancak Hamas'a düşen yaratıcı çözümler bulmak ve yeni bir merhale oluşturmak olmalı'

Ramallah'taki Birzeit Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Abdussettar Kasım, "Hamas'tan talep edilen, engelleri aşabilecek yeni bir strateji edinmesi. Hareketin halihazırda siyasi bir olgunluk aşamasına ulaşması, bölgesel ve uluslararası platformdaki hızlı gelişmelere ayak uydurması, oluşturulan siyasi eksenlerden uzak durup ulusal özgürlük hareketi olarak adım atması gerekiyor" dedi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir