• DOLAR 32.58
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2441.556
  • ...
Ergani`de diyaliz servisi gece seansları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergani Devlet Hastanesi Diyaliz Servisi, gece seanslarına başladı. Daha önce sıra bulamadığı için bekleyen ya da Diyarbakır'daki hastanelere gitmek zorunda kalan diyaliz hastaları bundan böyle Ergani'de tedavi görebilecek.

Ergani ile birlikte çevre ilçelerden ve köylerden gelen hastalar da göz önünde bulundurulduğunda 2 seansın yeterli gelmediğini ve hastaların beklemek zorunda kaldığını belirten Doktor Aydın Duyu, gece seansının açılmasıyla birlikte hastaların beklemek zorunda kalmadan diyaliz tedavisi görebileceklerini söyledi.

Seans sayısının üçe çıkarılmasıyla Diyaliz hastalarının tedavilerini beklemeksizin alabileceklerini belirten Duyu, “70'i aşkın hastanın tedavi gördüğü hastanemizde şu ana kadar haftanın 6 günü ikişer seanstan diyaliz hizmeti vermemize rağmen mevcut hasta potansiyeline cevap veremiyorduk. Hastanemiz ya makina sayısını artıracak ya da gece seansı açarak bu sorunu aşacaktı. Makina sayısını artırılmasının prosedürü ağır olan bir seçenek olduğu için daha uygun bir zaman diliminde hastalarımıza hizmet vermek için gece seansı açıldı. Daha önce birikmiş hastalarımızı diyalize alma imkânı bulduk. Daha önce sıra bulamadığından Diyarbakır merkeze giden hastalarımız vardı. Dunlar da burada bu hizmeti almak suretiyle bu dertten kurtuldular.” dedi.

Diyaliz servisinin kapasitesi hakkında da bilgi veren Duyu, “Şu an gece servisini açmak suretiyle mevcut normal odada 12 makina, hepatit B ve Hepatit C`de de 1 makine ile 70`i aşkın hastaya hizmet verme kapasitesine ulaşmışız. Bu da Ergani`mizde sırada hasta kalmayacak anlamına geliyor.” diye konuştu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir