• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Meteorolojiden don ve buzlanma uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz kıyıları ile zamanla Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin güneydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Genellikle parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Genellikle parçalı, zamanla güneydoğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 5/12

Ankara: Parçalı bulutlu, sisli -2/6

İzmir: Az bulutlu 6/14

Adana: Az bulutlu 3/19

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 0/14

Batman: Parçalı bulutlu -2/12

Van: Parçalı ve çok bulutlu -5/4 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir