• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Gaziantep'te antibiyotik kullanımı değerlendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğünde tertiplenen toplantıda antibiyotik kullanımına ilişkin veriler paylaşıldı.

Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü tarafından İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi ve Eczacı Odası Başkanı İrfan Demirci katıldı.

Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda düzenlenen toplantıda Gaziantep’in antibiyotik kullanımı değerlendirildi. Toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Emin Keten tarafından hayvanlarda kullanılan antibiyotiklerin denetimlerini ve alınabilecek önlemleri içeren bir sunum yapıldı.

Sunum sonrasında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, tıpta antibiyotik kullanımının yanı sıra tarım ve hayvancılık sektörlerinde de antibiyotik kullanımının önemli bir sorun teşkil ettiğini dile getirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Mehmet Karayılan da konuşmasında,  bu konuda daha hassas davranılacağını vurgulayarak gerekli önlemlerin alınacağını dile getirdi.

Toplantı sonunda Gaziantep’te gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçebilmek için ilgili kurumları içine alan geniş çaplı bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir