• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
`AB Emriyle Hutbelerden Ayet Çıkarıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
CHP İstanbul Milletvekili, eski müftü İhsan Özkes, Avrupa Birliği`nin (AB) isteği üzerine, camide okunan ayeti kaldırdığını söyledi.

Haberturk`te yer alan habere göre Özkes, cuma namazlarının sonunda okunan Al-i İmran Suresi`nin "Allah katında geçerli din İslam`dır" şeklindeki 19. ayetinin AB`nin "kaldırın" demesi üzerine "17 Şubat 2006 tarihinde, 230 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı`nın yazısı ile" kaldırıldığını öne sürdü.

`1400 YILDIR OKUNUYORDU`
Kendisi o dönemde müftü olan Özkes, "1400 yıldır bu ayet okunurdu. Ama bunlar kaldırttı. Bunların gerçek yüzü işte budur. Şeytanın aklına gelmedik şeyler AKP`lilerin aklına geliyor" dedi. Özkes aynı programda ayrıca; Meclis Camii`nde AK Partili milletvekillerine protokol seccadeleri verildiğini öne sürerek, "Bir AKP`li Düzce milletvekilinin danışmanı seccade getirdi. Arkasında `protokol seccadesi` yazıyordu. Allah`ın evinde hiç değilse bunu yapmayın" dedi.

Özkes, "Başbakan geliyor camiye. Cemaat namaz kılıyor. Cemaatin arasında korumalar ayakta bekliyor. Allah`ın evinde hiç değilse bunu yapmayın. Allah`ın evinde insanlar eşittir. Hz. Peygamberimiz der ki, `İnsanlar bir tarağın dişleri gibi eşittir`. Ama bunlar bunu tanımıyorlar" eleştirisini yaptı. Özkes`in iddiasına Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Abdülkadir Özkan şöyle cevap verdi:

DİYANET: BAZI CAMİLERDE OKUNUYOR
"Bu 2006 yılında çıkarılan `Hutbe nasıl hazırlanır?` kılavuzunda yer alan bir konudur. Daha önce her hutbenin sonunda Al-i İmran Suresi`nin 19. ayeti okunurdu. Bu kılavuzda örnek hutbe metinleri yer alıyor ve Al-i İmran Suresi`nin yerine bir Hadis-i Şerif konuluyor.

Bu kılavuzda `Al-i İmran Suresi kesinlikle okunmayacak, mecburi bu Hadis-i Şerif okunacak` gibi bir madde yok. Çünkü örnek verilen duaların okunması zorunlu değil ve Al-i İmran Suresi`nin 19. ayeti halen bazı camilerde okunmaya devam etmektedir." Konunun daha önce de tartışıldığını belirten Özkan, "AB istedi diye kaldırıldığını iddia etmek abesle iştigalden başka bir şey değil. İhsan Özkes`in hangi amaçla bunu yeniden ortaya çıkardığını bilemiyoruz, eski Üsküdar Müftüsü olarak aslında durumun böyle olmadığını herkes kadar biliyor" ifadesini kullandı.

O DANIŞMANDAN AÇIKLAMA
Özkes`in protokol yazılı seccade getirdiğini öne sürdüğü ve tarif ettiği kişinin AK Parti Düzce Milletvekili Fevzi Arslan`ın danışmanı Erol Yemenici olduğu ortaya çıktı. Yemenici, "Cuma günü namaza gittim. Seccadenin renginin kırmızı olduğu doğrudur. Ancak arkasında `protokol seccadesi` yazdığı iddiası gerçeği yansıtmıyor" dedi.
 
Dünya Bülteni
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir