• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
DİSKİ Çınar'da kepenk kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) çağrısı üzerine yapılan kontak ve kepenk kapatma eylemi çağrısına uyarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Çınar şubesi kepenk açmayarak, vatandaşlara hizmet vermedi.

Çınar’da DİSK  dışında bütün esnaf kepenk açarken, resmi bir kurum olan DİSKİnin hizmet vermemesi nedeniyle vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı.

Durumdan habersiz olan vatandaşlar DİSKİ’nin kapısından geri dönerken, Diski’nin sözde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) çağrısı üzerine yapılan kontak ve kepenk kapatma eylemi çağrısına uymasına  anlam veremediler.

Su faturasını ödemek üzere DİSKİ veznesine gelen S.G. adlı ilçe sakini, ”Çınar’da bütün esnaf kepenk açmışken, resmi bir kurum olan DİSKİ’nin hizmet vermemesine anlam veremedim. Resmi kurunlar her kafasına estiğinde veya siyasi partilerin çağrısı üzerine vatandaşa hizmet vermeme gibi bir yetkisi yoktur. DBP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve onun başka bir sürümü olan Halkların Demokratik Partisinin (HDP),  her eylem çağrısında hizmet vermeyip, vatandaşı mağdur etmeyi hangi  yetki ile yapıyor? Belediyeler sorun çıkarma yeri değil, sorunları çözme yeridir.“ ifadelerini kullandı. (Vedat Aydın-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir