• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Diyarbakır halkı HDP`nin yürüyüşüne destek vermedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağını protesto için yürüyüş yapan HDP`li gruplara polis tarafından yapılan müdahaleden sonra PKK`li gruplar şehrin en işlek caddelerinde lastik yakarak, trafiği engellemeye çalıştılar. Balkonlara çıkan halk ise göstericilere tepki gösterdi.

Polisin yürüyüş yapmak isteyen gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği görülürken, Yenişehir ilçesinden Sur'a yürümek üzere Esma Ocak Parkı önünde toplananların ise gözaltına aldığı bildirildi.

Diyarbakır şehir merkezinde yapılan tehditler ve yaşanan olaylar nedeniyle kepenkler açılmazken, HDP`li gruplar Diyarbakır`ın bazı caddelerinde lastik yakıp yolları araç ve yaya trafiğine kapattılar. Yürüyüşe destek vermeyen Diyarbakır halkı ise balkonlara çıkarak, “her yeri Sur`a çevirmek mi istiyorsunuz” diyerek HDP`li gruba tepki gösterdiği dikkat çekti.

Diyarbakır esnafı,  yüzü kapalı gruplar tarafından tehdit edildiklerini belirterek, korkudan dolayı kepenk açamadıklarını söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı halk otobüslerinin ise kontak kapatarak toplu taşıma yapmadığı gözlemlendi. Bununla beraber belediye temizlik araçları da çöpleri toplamadı.

Polis ile HDP`li gruplar arasında şehrin çeşitli yerlerinde çatışmalar sürerken birçok vatandaş da çevredeki gazlardan olumsuz etkilendi. Yaşanan çatışmalar nedeniyle bazı kamu binaları hizmet vermezken yüzü kapalı kişiler, Sento Caddesi`nde bir TIR`Iı durdurarak kısa süreliğine caddeyi trafiğe kapattı.

Bilindiği üzere dün, HDP ve DBP Diyarbakır ilçe yönetimleri yaptıkları çağrıda halkı bugün saat 12.00`de Diyarbakır Çiftkapı'dan Sur ilçesine kadar yürüyerek sokağa çıkma yasağını protestoya çağırmıştı. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir