• DOLAR 32.501
  • EURO 34.605
  • ALTIN 2478.456
  • ...
Mustazaf-Der Hizmetlerine Devam Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Depremlerden sonra gerçekleştirilen ilk sohbette konuşan molla A.Rahim Timurtaş, "Başa gelen musibetler Müslümanlar için hayırdır. Resulullah (s.a.v.)ın buyurduğu gibi `müminin işine hayret edilir. Başına bir musibet geldiğinde sabreder mükâfatını alır. Bir nimete eriştiğinde ise şükreder mükâfatını alır`. Bu musibet biliyoruz ki, Allah`tan gelen bir imtihandır. Bundan daha büyük ve küçük pek çok musibet gelip geçmiştir. İnşallah bu musibet de geçecektir. Ecelleri gelenler nasıl öldülerse, ecelleri gelmemiş olanlar da yüz saati aşkın bir zamandan sonra enkaz altından çıkarıldı. Bu Kuran-ı Kerimin ifadesidir. `Allah`ın izni olmadıkça hiç kimseye ölüm yoktur." dedi.

Depremden sonra Mustazaf-Der`de ilk sohbetleri olduğunu söyleyen Timurtaş hoca, "Bizler nasıl dernek binamıza döndüysek, inşallah Van dışına çıkan pek çok kardeşimiz de tekrar Van`a dönecekler. Allah-u Teâlâ kalanların da gidip tekrar dönenlerin de işlerine bereket versin." dedi.
 
Timurtaş hoca "Harap olmuş bir şehrin tekrar inşasında yer almak herkesin görevidir. Özellikle insanların ahretini imar etmeye talip olmuş kimselerin en başta gelen görevidir." dedi. (
 
Burhan Teke-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir