• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
“Allah`ım Selam sensin  ve selam sendendir!”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlemlerin Rabbi olan Rabbimiz Allah Teâlâ`ya sonsuz hamd ve senalar, sonsuz şükürler olsun. Âlemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan güneşi Efendimiz Hz. Muhammed`e (sav), âline, ashabına ve tüm Müslümanlara salat ve selam olsun.

Allah`ın selamıyla,

Budur işte en güzel kelam. Selamın güzelliğini ancak ondan mahrum kaldığında anlar insan. Tıpkı diğer tüm güzelliklerin onlardan mahrum kalındığında anlaşıldığı gibi. Aslında insan, her şeyin güzelliğini mahrumiyet yaşamadan da anlayabilir ve yaşayabilir. Bunun için her şeye Hak nazarıyla bakmalı ve Hak Teâlâ`nın emirleri çerçevesinde hayatını yaşamalı.

Şimdi selama Hak nazarıyla bakalım. Hak kelam Kur`an`dır. Kur`an Hak Teâlâ`nın kelamıdır. Bu yüzden selamın güzelliğini ve değerini bize en güzel Kur`an öğretir. Kur`an`da selama dair o kadar ayet var ki, belki de Kur`an`ın her bir ayeti bir selamdır.

Hani her kılınan namazın ardından okunması sünnet olan bir zikir-dua vardır. “Allahümme ente`s-selam...” diye başlayan bu dua şu manaya gelmektedir. “Allah`ım selam sensin ve selam sendendir. Bizi selam ile hayattar kıl, ihya et. Ey Celal ve ikram sahibi Rabbimiz şanın ne yücedir.”

Bir zamanlar bu duanın hakikat kapısı bana aralanmış ve bu aralanan kapıdan nice hakikat nurları müşahede etmiştim. Öyle nurlu hakikatler ki, görmesi bile insanı mest ediyor. Bir de hayata yansımaları var ki, hayatı baştanbaşa nurlandırıyor.

“Allah`ım Selam sensin ve selam sendendir!” Selamın güzelliğini ve değerini başka hangi söz ifade edebilir? Akıl bu söz karşısında ancak hayrette kalır. Artık her gelen selam hayatın zulümatını dağıtır, nurunu ortaya çıkarır.

Buradan şunu da anlayabiliriz. Hiçbir menfaat ve çıkar düşüncesi taşımadan gönülden selam verebilirsek, işte insanlık için yapabileceğimizin en güzelini yapmış oluruz. Gönüller ancak bu selamla fethedilebilir ve ancak bu selamla gönüller selam yurduna yönlendirilebilir.

Cennetin selam yurdu oluşu, selamın hakikati üzere cennette yaşanacağını gösteriyor. Ve eğer ki, selam hakikati üzere yaşanabilirse, hiç şüphe yok ki, selam sahibinin dünyası cennetimsi bir hal alır.

Selam için ve selama dair söylenecek elbette çok şeyler vardır. Fakat benim amacım çoktan çok şeyler söylemek değil, sadece bir selam vermektir. Peki, bu selamım kimedir? Tabi ki, selam ehlinedir. Allah`ın elçilerine ve kutlu takipçilerinedir. Canlarıyla ve mallarıyla Allah`ın dini ve davası için cihad ve mücadele edenleredir. Aziz şehitlere ve onların ardından sırasını bekleyenleredir.

Bir de zindanda bulunan bizlere selam gönderenleredir.

Selam ve dua ile

Salih Yıldırım

Osmaniye 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi

Bu haberler de ilginizi çekebilir