• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Kumar oynayanlar hüsrana uğramıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de kumarın ‘Milli Piyango` adı altında devlet eliyle oynatıldığına dikkat çeken Molla Abdulkerim Yaprak, Müslümanlara piyangodan uzak durması çağrısında bulunarak ‘hayatınızı hüsrana uğratmayın.” dedi.

Yılbaşının yaklaşması ile sokaklarda yılbaşı biletlerinin yoğun bir şekilde satıldığını belirten Yaprak, “Bizler bu tür oyunlara, bir şans veya zengin olurum diye küçük gözle bakmamamız gerekir. Bizim, küçük olarak gördüğümüz bir günah Allah (c.c) katında çok büyük bir günahtır. Bu tür günahlar bizi Allah`ın (c.c) rahmetinden uzaklaştırabilir. Zaten her hangi bir kötülük ne zaman başladı, diye bakacak olursak. Genelde bu tür küçük günahlarla başlanılmıştır.” ifadelerini kullandı.

“İnsan acele etmekle günaha düşer”

İnsanların kısa yoldan zengin olmak istediğini, bu düşüncenin insanı günaha sevk ettiğini belirten Yaprak, “İnsanoğlunun rızkı Allah (c.c) tarafından yazılmış ve belirlenmiştir. Eğer insanlar gerçekten bugün, rızkı verenin Allah (c.c) olduğuna tam olarak iman etmiş olsaydı, bu tür günahlara bulaşmazdı. İnsan acele etmekle günaha düşer.” diye konuştu.

“Bu tür şans oyunları başkasının hakkına geçmektir”

Kumarın çalışıp ter dökmeden başkalarının sırtından elde edilen kazanç olduğuna vurgu yapan Yaprak, piyango ve buna benzer şans oyunları haram olduğunu hatırlattı.

Bu tür şans oyunlarıyla başkasının hakkına geçildiğinin söyleyen Yaprak,  “Çünkü bu, başkasının malını haksız bir şekilde elde etmektir. İnsanların bu tür günahlara düşmemesi için uyarmamız ve sakındırmamız gerekiyor.” diyerek Milli piyango biletlerini alan ve satanları uyarmamız gerektiğini kaydetti.

Kumar oynamakla Allah ve resulüne savaş açıldığını söyleyen Yaprak, “Şans oyunu oynamak isteyenler, eğer araştırırlar ise bugüne kadar piyango kazanan hiç kimsenin, hiçbir şekilde hayatlarının düzgün bir şekilde devam etmediğini ve arzu ettiği zenginliğe ulaşmadığının görecektir. Tam tersine hayatlarında hüsrana uğramışlardır. Çünkü piyango, yani şans oyunu oynamakla Allah ve resulüne savaş açmışlardır.” şeklinde konuştu.

“Bu tür şans oyunlarını devletin engellemesi gerekir”

Yaprak şöyle konuştu: “Bu tür şans oyunlarını ve haramları ilk olarak devletin engellemesi gerekir. Devletin görevi insanlara zarar veren şeylerden vatandaşını uzaklaştırmak ve bu kötülüğü engellemektir. Peygamber Efendimizin döneminde ve daha sonraki dönemlerdeki devlet anlayışı, insanlara zarar veren kötülüklerden uzaklaştırmak şeklindeydi. O gün, bu tür kötülükler devlet eli ile engellenirdi. Ama ne yazık ki günümüzde kötülükler bizatihi devlet eli yapılmaktadır. Devletin görevi insanları kötülüklerden sakındırmaktır. Fakat günümüzde tam tersi oluyor. Tersi olduğu için de ülkemizde musibetler bitmek bilmiyor.” (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir