• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Odası ve KOSGEB destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından organize edilen GAPSHOES Fuarı, ayakkabı sektörünü buluşturmaya devam ediyor.

Temsil edilecek firma sayısının 270 ve marka sayısının 750 olduğu belirtilen fuara, Gaziantep`in yanı sıra Adana, Ankara, Antakya, Çankırı, Çorum, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Osmaniye, Samsun, Sinop ve Şanlıurfa`dan ayakkabı, terlik, deri, saraciye üreticileri ile ayakkabı makine üreticileri katılacak.

19 Aralık tarihine kadar açık olacak fuarı, Türkiye`nin her noktasından profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra yurt dışından başta Ortadoğu, Afrika ve Türk Cumhuriyetleri ülkelerinden olmak üzere 25 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Yılda iki defa yaz ve kış sezonları için gerçekleştirilen GAPSHOES Fuarı`nın sektöre katkısının çok önemli olduğunu belirten GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, sektörel fuarların firmaların kalıcı olması, ihracatın süreklilik arz etmesi ve pazar çeşitlendirmesinin başarısı açısından önemli imkanlar sunduğunu belirtti.

Gaziantep`in, Türkiye`de ayakkabı sektörünün nabzını tuttuğunu ve en önemli ayakkabı üreticilerinin faaliyet gösterdiğine işaret eden Konukoğlu, Gaziantep`ten en fazla ayakkabı ihracatı yapılan pazarların başında Ortadoğu, Türkiye Cumhuriyetleri, AB ülkeleri ve Afrika ülkelerinin geldiğini bildirdi.

Müşteri beklentilerine göre vizyonunu çizen ve yeni pazarlama stratejileri belirleyen ayakkabı sektörünün ulusal ve uluslararası pazarlarda büyüyeceğine inandığını sözlerine ekleyen Konukoğlu, “Ayakkabı ve terlikte markalaşma çalışmalarına hız vermemiz, toplam kalite ve yenilikçi anlayışımızı üretime yansıtmamız, katma değeri yüksek ürünler üretmemiz sektörün rekabet gücüne güç katacaktır.”ifadelerini kullandı.

Etiyopya`dan alım heyeti gelecek

Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya da verdiği bilgide, GAPSHOES Fuarı`nın tanıtımı için başta Etiyopya olmak üzere Azerbaycan, Irak, Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika ve Avrupa üzerine yoğunlaştıklarını ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Alım heyetleri gelmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Akkaya, “GSO ile yapılan çalışmalar sonucunda Etiyopya`dan getirilecek alım heyeti ile dört gün boyunca görüşmeler gerçekleştirilecek.” dedi.

Akkaya, bu yıl ilk defa Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği`nin stant açarak merkez statüsünde fuara katıldığını, ayrıca sektörlerle ilgili toplantılar yapılacağını belirtti.

Akkaya, Suriye`den 11, Çin ve Irak`tan 1`er olmak üzere toplam 13 uluslararası katılımcının da fuarda yer alacağını kaydetti. (İLKHA)