• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Wiesbaden`deki Müslümanlar Vahdet`te buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`nın Wiesbaden kentinde bulunan çeşitli cemaatlere mensup Müslümanlar, Vahdet Camiinde sabah namazında buluştu.

Vahdet Camii yöneticilerinin organize ettiği programda bir araya gelen bir çok caminin yetkilileri,  ümmet bilincini yeniden diriltmek ve yaşatmak adına örneklik teşkil etti.

Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği inşa etmek amacıyla Vahdet Camii yöneticilerinin öncülüğünde düzenlenen sabah buluşması etkinliğine, Almanya`nın tarihi Wiesbaden şehrinde İslamî hizmetlerini sürdüren Türkiyeli Müslümanların yanı sıra, Araplar,  Bosnalılar  ve Almanlara ait cami  yetkililerinin katıldığı programda cemaatle kılınan sabah namazında Milli Görüş Camii Hocası imamlık yaptı.

Sabah namazı eda edildikten sonra Milli Görüş Camii Hocası tarafından okunan Kur`an tilavetinin ardından, cami yöneticileri kısa birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda Vahdet Camii yöneticilerinin bu örnek uygulamasından duyulan memnuniyet dile getirilerek, bu tür etkinliklerin devamlı olmasını temenni ettiler

Vahdet Camii İmamı Ömer Hoca programda yaptığı konuşmada, “Kur`an-ı Kerim`de belirtildiği gibi müminler birbirlerine karşı merhametlidir. Daha önce bu birlik ve beraberliğe hasret idik.  Her cami  çevresi ve cemaatle,r taassuptan kurtularak, Müslümanlar arasında  olması gereken vahdeti sağlamak için bu gibi programları yaygınlaştırmaları gerekir. Umarız Wiesbaden`de başlatılan bu uygulama Müslümanlara örnek bir çalışma olur.  

Programda cami yetkilileri, Wiesbaden ve çevresinde yaşayan Müslümanları ilgilendiren problemleri beraber çözmek ve yeni neslin İslamî eğitim ve şuuru kazanabilmesi için neler yapılması gerektiğini değerlendirmek  amacıyla, her ay farklı bir camide sabah namazında buluşulmasına, ayrıca iki ayda bir   cami yöneticilerinin bir araya gelmesine kara verildi. 

Vahdet Camii`ndeki program yapılan dua ile son bulurken, Cami yöneticileri birlikte kahvaltı yaptıktan sonra günün anısına toplu resim çekindiler. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir