• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
Batmanlılar Esentepe`ye cami istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman halkı şehrin sembolü olacak şekilde Esentepe`ye büyük bir cami yapılmasını istedi. Esentepe'de büyük bir cami yapılması için gerekli alanın daha önce İl Müftülüğe tahsis edildiğini beliren Batmanlılar, cami yapımının daha fazla ertelenmeden çalışmalara başlanmasını gerektiğini söyledi.

Esentepe`ye cami yapılmasının doğru bir adım olacağını ifade eden Batmanlı gazeteci Veysi Demir, İslam medeniyetinin şiarı olan camilerin bir beldenin İslam beldesi olduğunun en görünür işareti ve İslami kimliği olduğunu belirtti.

İslam medeniyetinde şehirlerin en hakim noktalarına şehrin sembolü olan camiler yapıldığını dile getiren Demir, Batman'ın da aynı şekilde Esentepe gibi şehre hakim bir yerde camiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek`in Maliye Bakanı olduğu dönemde Esentepe'de büyük bir cami yapılması için müftülüğe yer tahsis edildiğini belirten  Demir, “Hemşerimiz Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek üç yıl önce Esentepe'de büyük bir cami yapılması için orayı Müftülüğe tahsis etmişti. Yerel yönetim ve malum çevreler bu karara karşı çıktılar. Giden müftümüz maalesef bu kesimlerin etkisinde kalarak çalışma başlatmadı. Acilen Esentepe'ye şehre hâkim ve şehrin sembolü olacak güzel bir cami yapılması için girişim başlatılmalıdır.  Ayrıca Diyarbakır Caddesi ile yeni Çamlıtepe, Belde ve Gültepe gibi gelişen mahallelerin de cami ihtiyacı acilen karşılanmalıdır.” dedi.

Demir son olarak, geçtiğimiz hafta ziyaret ettikleri İl Müftüsü Turgut Erhan`a bu talebi ilettiklerini ve kendisinin de bu konuyu bildiğini ve Esentepe`ye camii konusunda gerekli adımları atacaklarını belirttiğini söyledi. (M. Sait Çelik - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir