• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
`Vakıf kiracılarına 2016 yılında zam yapılmayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır, Mardin, Bingöl ve Batman`daki vakıf kiracılarına 2016 yılında kiralara zam yapılmayacağını açıkladı.

Konu hakkında İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, bölgede yaşanan şiddet olaylarından dolayı Diyarbakır, Mardin, Bingöl ve Batman`daki vakıf kiracılarına 2016 yılında zam yapılmayacağını belirtti.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü`nün bünyesi altında bulunan esnafın kendileri ile görüşüp ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirttiklerini ifade eden Evsen, “Biz de genel müdürlüğümüze Diyarbakır, Mardin, Bingöl ve Batman esnafının durumları hakkında bilgi arz ettik. Genel müdürlüğe esnafın çok büyük sıkıntı yaşadıklarını, dükkânlarını açamadıklarını, ödemelerle ilgili zorluk yaşadıklarını ifade ettik. Vakıflar Genel Genel Müdürlüğü ise bize, ‘bölge müdürlüğü olarak genel değerlendirmeyi yapın ve sıkıntı yaşayan esnafa kira konusunda yardımcı olun` talimatı verdi. Biz de arkadaşlarımızla bu konuyla ilgili gerekli çalışmalarımızı yaptık esnaf arkadaşlarımıza tebligatlarını gönderdik ve 2016 yılında bize bağlı olan bütün illerde kira artışlarını yapmama kararı aldık.” dedi.

Yaşanan olaylardan dolayı kiraları geciken esnafa hukuki işlem başlatmayacaklarını da belirten Evsen, konuyla ilgili gerekli talimatları verdiklerini söyledi. (M. Hüseyin Temel, Yunus Sırat - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir