• DOLAR 32.586
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2412.595
  • ...
Şefkat Der`den Sur`daki çatışmalardan kaçan aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur ilçesinde meydana gelen yoğun çatışmalar ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan aile, çatışmaların azalması ile evlerine döndüklerinde geriye bıraktıkları hiçbir eşyanın kalmadığını görünce Çınar`da bulunan yakınlarının yanına sığındılar.

Evlerinde bulunan bütün eşyaların talan edilmesi ve yanması nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan aileye Çınar Şefkat Der yardım elini uzattı. Dernek tarafından mağdur aileye ev eşyası, giyim, gıda ve soba yardımında bulunuldu.

Yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan dernek yöneticilerinden Vedat Aydın, “Diyarbakır`ın Sur ilçesinden yaşanan çatışmalardan dolayı evlerini terk eden bir aile, çatışmaların durduğu bir zamanda daha sonra evlerine döndüklerinde kendilerine ait hiçbir ev eşyasının kalmadığını görünce Çınar`daki yakınlarının yanına yerleşen aileye sığındılar. Çalınan ve talan edilen eşyalarından geriye kalanları almalarına da izin verilmeyen aile büyük bir mağduriyet yaşadılar.  Biz de Çınar Şefkat Der olarak kendilerine yardım elini uzattık. Hayırseverler tarafından gönderilen yardımları aileye teslim ettik.“ ifadelerini kullandı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir