• DOLAR 32.601
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2496.07
  • ...
Sur esnaf heyeti hükümet yetkilileri ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sık sık sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve çatışmaların yaşandığı Diyarbakır merkez Sur ilçesi esnafı, çatışmalı ortamın beraberinde getirdiği sorun ve sıkıntılarını görüşmek üzere gittiği Ankara`dan döndü.

Sur esnafını temsilen Ankara`ya giderek hükümet yetkilileri ile görüşen HAKSİYAD Yönetim Kurulu üyesi ve iş adamı Selahattin Güneş, Ankara temaslarını İlke Haber Ajansı ile paylaştı.

Tahir Elçi`nin öldürülmesi  olayının ardından artan çatışmalardan dolayı iflasın eşiğine gelen esnafın sıkıntılarını dile getirmek üzere Ankara`ya çağrıldıklarını ifade eden Güneş, Diyarbakır esnafını temsilen başkente gittiklerini dile getirdi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve diğer devlet yetkilileri ile görüştüğünü söyleyen Güneş, “Görüşmede Başbakanlık tarafından ekonomiye yönelik yapılacak icraatlar ile seçim döneminde halka verilen bazı sözlerin bire bir takipçisi olacaklarını ve asgari ücret  gibi konular  dile getirildi.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehdi Eker ile de görüştüklerini söyleyen Güneş, Diyarbakır'da ticaretin, yaşanan çatışma sürecinde ne ölçüde zayıfladığını sözlü ve yazılı olarak dile getirdiklerini belirtti.

Asıl yapılması gerekenin anayasanın değiştirilmesi olduğunu vurgulayan Güneş, “Asıl mesele anayasanın değişmesidir.  Ekonomik, sosyal ve diğer bütün sorun ve sıkıntıların anayasa değişikliği ile  çözülebileceğini dile getirdik. Hükümetin yapacağı eylem planları konusunda özellikle ısrar ettik.” ifadelerini kullandı.

 ‘Devleti yanımızda görmek istiyoruz`

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmeye de değinen Güneş,  “Diyarbakır'da ticaretin yarısına yakını Sur esnafıyla dönüyor. Sur etrafında ticaret durunca Diyarbakır da durma noktasına geliyor diyebiliriz.   Esnafın dışında binlerce insan maalesef mağduriyetler ve sosyal yaşantılarında mahkumiyetler yaşıyor. Tüm bunları dile getirdik.  Özellikle son 6 ay içerisinde bölgede maalesef ticaretimiz durma noktasına geldi. Hatta bitme noktasına  geldi.” dedi.

Yaşanan olaylardan dolayı esnafın ticaretinde ilerleyemediğini, geçmişe göre proje geliştiremediğini ifade eden Güneş, “Esnaf iş yapamazsa ödemelerini yapamaz. Ödemelerini yapamazsa iflasa gider. Devleti yanımızda görmek istiyoruz.  Bizler ticaretimizde beraber her şeyde, Devleti yanımızda görmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güneş son olarak, “Taş atan çocuklar şimdi keleş tutuyorlar. Dağdan silahlı adamlar getirmişler. Okullarda kimlik kontrolü yapıyor. Sur esnafının beklentileri olarak rahat ve huzurlu bir ortamda sosyal hayatın yaşanması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.  Keşke yapacağımız yatırım ve projelerden konuşsaydık. Ancak, bugün devletin bize sağlayabileceği imkanları konuşuyoruz. Sur esnafı olarak  mağduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir