• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
20 Bin Engelli İçin Müjde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şahin, engellilerin kendi aralarında yarışacağı bir sınav sistemi üzerinde çalıştıklarını da söyledi. Görme engellinin görme engelliyle, işitme engellinin işitme engelliyle yani tüm engellilerin kendi kategorisinde sınava gireceğini aktaran Bakan Şahin, “Mart ayında bu sisteme göre sınav yapacağız.” dedi.
 
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın ‘Özür Bedendedir, Engel Mekânda’ temasıyla düzenlediği programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve çok sayıda engelli ile aileleri katıldı.
 
Programda bir konuşma yapan Bakan Şahin engellilerin istihdam edilmesinin en önemli sıkıntılardan birisi olduğunu belirterek, “Bu konuyla ilgili yönetmeliği değiştirdik. Demokratik oligarşiyi ayaklar altına aldık. Çözme merci olarak birçok kurumla gücümüzü birleştirdik. Ömer Dinçer Bey’in Çalışma Bakanlığı döneminde önemli işe alımlar yaşandı. Eski yıllara nazaran 3–4 kat fazla istihdam arttı.” diye konuştu.
 
ENGELLİLER KENDİ İÇİNDE KATEGORİZE EDİLİP, SINAVA GİRECEK
İstihdam ile ilgili 2012 eylem planını hazırladık.” diyen Bakan Şahin, “Engellilerle bir araya gelince ‘Bu sistemi değiştireceğiz.’ dedim. Toptancı ve tepeden bakan bir bakışla hareket edemezdik. Engellilerimizi kendi içinde kategorize edeceğimiz, işitme engellinin kendi içinde yarışacağı, görme engellinin kendi içinde yarışacağı, bedensel engellinin kendi içinde yarışacağı, zihinsel engellinin kendi içinde yarışacağı yeni bir sınav sistemin başlangıcının talimatını verdik.
 
Yönetmeliği değiştirdik. Sağlık Bakanlığımız, Çalışma Bakanlığımız, ÖSYM ve bizim bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız bir komisyon oluşturdu. Şimdi yeni sınav sistemine göre, herkesin kendi içinde yarışacağı bir sınavı başaracağız. Mart ayında yeni bir sisteme göre bir sınav yapacağız. Çıkan sonuca göre de 20 bin kadromuzu hızlı bir şekilde istihdam edeceğiz. Bu hedefi koyduk. Allah’ın izniyle bunu birlikte başaracağız.” ifadelerini kullandı.
 
Engellilerin yaşam şartlarının düzeltilmesi için yol haritasının çizildiğini dile getiren Şahin, “Kısa ve uzun vadede eksikliklerin giderilmesi için çalıştık. Engel gözde, kulakta değil, gönüllerde ve zihinlerdedir. Sizin engeliniz bizim engelimiz diyerek yolumuza devam ediyoruz. İstanbul her halanda olduğu gibi rol model olacaktır.” diye konuştu.
 
ENGELLİLER YENİ SİSTEME OLUMLU YAKLAŞIYOR
Getirilecek sistemin engelliler açısından güzel bir çalışma olduğunu vurgulayan Fatih Kaplan, engellilerin istihdamına önemli katkıda bulunacağını düşündüklerini aktardı.
 
Yeni sistemi olumlu karşıladıklarını anlatan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Sosyal İşler Sorumlusu İnşaat Mühendisi Çetin Yüksel ise, “Herkes kendi kategorisinde sınava girse daha iyi olur tabii ki. Haksızlık da olmaz. En azından bir engelli aile kurar, düzeni olur.” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir