• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kurşunlu Camii`nin ateşe verilmesi İslam`a yönelik bir saldırıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da yaşanan çatışmalarda tarihi Kurşunlu Camii'nin yakılmasına ülke genelinde tepkiler gelmeye devam ederken, bir tepki de Van`dan geldi. Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Van Temsilcisi Hikmet Bilgin, PKK`nin bölge halkına ve inancına verdiği zararlarla birlikte Kürtler`in kendi yurdunu terk etmesine de sebep olduğunu dile getirdi.

Diyarbakır'ın tarihi ve manevi değerlerinden olan Kurşunlu Camii'nin yakılmasına sebep olanları şiddetle kınadığını söyleyen Bilgin, özellikle son dönemlerde yaşanan olayların özelde Diyarbakır, genelde doğu ve güneydoğu bölgesinde tarihi dokulara ve İslami şiarlara zarar verdiğini belirtti.

“Mabetlere dokunulması insani ve vicdani değildir”

Tarihi dokuların yok olduğunu dile getiren Bilgin, “Özellikle 9 bin yıllık kültürün yaşadığı Diyarbakır`da tarihi eserlerin tahrip edilip, yakılması bölgemizdeki kültürümüzü ve tarihi eserlerimizin yok edilmesi kabul edilecek bir durum değildir. Bugün Diyarbakır`da Kurşunlu Camii`nin tahrip edilmesi bizleri derinden üzmüştür. Özellikle ibadethanelere yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz. Şunu da net bir şekilde söylemek gerekir ki insanın düşüncesi ne olursa olsun, hiçbir tarihi dokuya özellikle mabetlere dokunulması insani ve vicdani değildir. Yüce Allah'ın ayetlerinin okunduğu camiler kim tarafından tahrip ediliyorsa onları nefretle kınıyoruz. Bu tahribe sebep olan insanlara karşı net duruşumuzla da karşılarında duracağımızı bilmelerini istiyoruz.” dedi.

“Kurşunlu Cami'nin yakılması din düşmanlığının bir göstergesidir”

Diyarbakır'ın önemine dikkat çeken Bilgin, Kurşunlu Cami'nin yakılması din düşmanlığının bir göstergesi olduğuna vurgu yaparak, şu şekilde konuştu:

“Tarih her insan için önemlidir. Bir bölgedeki tarihi dokular o yerin hangi dine mensup olduğunu bilmemiz için bize ışık tutmaktadır. Buna karşılık Diyarbakır; Mekke ve Medine`den sonra en çok sahabenin yattığı şehirdir. Ayrıca Diyarbakır; Mekke, Medine,  Kudüs ve Şam`dan sonraki en kutsal şehirdir. Böyle kutsal bir şehirde yer alan kutsal değerlerimizin tahrip edilmesi, din düşmanlığının bir göstergesidir.”

Camileri ateşe verenlerin en kısa sürede cezalandırılmasını isteyen Bilgin, “Kurşunlu Camii bizim şiarımız ve kutsalımızdır. Camiye yapılan saldırıyı devlet veya PKK, kim yaparsa yapsın bu noktada devletin temel görevi bunu gün yüzüne çıkarmaktır. Bu tahribatı yapan insanları en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak PKK`nin Kürt haklarını savunduğunu iddia ettiğini ancak, yaptığı eylemlerden dolayı Kürtlerin kendi yurdunu terk etmesine sebep olduğunu dile getiren Bilgin, yaşanan olaylarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini belirterek, “Bölgemizdeki ateşin ülke geneline dağılmaması için hep birlikte kardeşliğimizi koruma adına ümmet anlayışı içerisinde bir yaşam istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir