• DOLAR 32.585
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2528.06
  • ...
Sur halkı, ezan sesini duymak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle başta İslam âleminin 5. Harem-i Şerifi olarak kabul edilen Diyarbakır tarihi Ulu Camii ve diğer camilerde İslam tarihinde ilk defa ezanın sustuğunu belirten Sur halkı, ezanın okunmaması ve namazların kılınmamasına tepki gösterdi.

İlçe sakinleri, çatışmalı ortamda cami cemaati olarak her ne kadar camilere can güvenliği endişesiyle gitmeseler bile bu ortamda manevi açıdan da olsa özellikle merkez camilerde ezan sesini duymak istediklerini belirterek, Sur İlçe Müftüğüne çağrıda bulundu.

Sokağa çıkma yasağı olduğundan dolay telefonla ajansımıza ulaşan ilçe sakinleri, camilerin tamamen kapalı olmasına tepki göstererek, “ Biz de biliyoruz çatışmalar ve sokakların güvensizliği yaşamın her alanını etkiliyor. Özellikle akşam saatlerinden sonra ilçe halkı olarak sokaklardan uzak duruyoruz. Başta İslam aleminin 5. Harem-i Şerif`i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami ve Nebi Camisi gibi merkez camilerde hiç olmazsa ezan okunsun ve stres içinde olan halkı manevi olarak ayakta tutsun.” Dedi.

Öte yandan, sokağa çıkma yasağının olduğu mahallelerde sadece Kasık Budak ve İbrahim Bey Camisinde ezan okunduğu öğrenildi.

( Mustafa Kaynak/ Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir