• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
`Cuma Namazlarına Bayanları da Bekliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bayan cemaatin cuma, cenaze ve bayram namazlarını camiye giderek kılıp kılamayacakları bugüne kadar hep tartışma konusu oldu. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) hayata geçirdiği uygulamalarla tartışmalara son noktayı koydu. 1 -7 Ekim arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında ‘Yaşasın Camiye Gidiyorum’ kampanyası başlatan DİB, camilerin kapılarını çocuk ve bayanlara daha geniş şekilde açtı. Çocuk ve bayanların camiyi tanıması amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Kayseri’de de bütün camiler bayan cemaatin vakit ve cenaze namazlarını kılabilecekleri mekanlar haline getirilmeye başlandı.
 
İlk etapta Hunat, Cami-i Kebir, Mevlana, Çınar, Eski Sanayi, Mehmet Çorakçı ve Safa camilerinde bayanların cuma namazlarını da kılabilecekleri düzenlemeler yapıldı. Ayrı bir kapıdan girilen camilerin balkon katları ya da erkek cemaatin arka kısmında perdeyle ayrılan bir bölüm bayan cemaate tahsis edildi. Camilerin tuvalet ve abdesthanelerinde de yeni düzenlemeler yapılarak, bayanların rahatlıkla kullanabilecekleri alanlar oluşturuldu.
 
Eskiden birçok bayanın cuma namazının nasıl kılındığını bile bilmediğini belirten Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, ama bugün kadınlar arasında cuma kültürü oluşmaya başladığını söyledi. “Geçmiş yıllarda bayanlar çarşıya çıktıklarında namaz kılmak için mekan aramaya başlarlardı” diyen Maraşlıgil, son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülüklerin girişimiyle bu boşluğun doldurulduğunu ifade etti. Maraşlıgil,Hanımlar eskiden vakit namazları için camide yer problemi yaşıyordu, şu anda ise cuma namazları için bayanlara yer açılmaya başlandı.



Bu kapsamda Kayseri’de çok sayıda camimiz bayanların cuma namazı kılabilmelerine uygun hale getirildi. Diğer camilerimizi de uygun hale getirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
Bayanların cumaları camide kılma zorunluluğunun bulunmadığını vurgulayan İl Müftüsü Maraşlıgil, kendisinin eşini ve kızlarını cumaya götürdüğünü belirterek, durumu müsait olan bayanları Cuma namazını camide kılmaya davet etti. Maraşlıgil, “İslam dini kadın, erkek hepimizin dinidir. Bu bakımdan hanımların da cuma vaazları ve hutbelerinden istifade edebilmeleri için onları camilerimize bekliyoruz.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir