• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Ne oldu bize?!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev – Doğruhaber/Analiz

Gündemdeki en sıcak konu, Türkiye-Rusya krizidir. Dolayısıyla bu haftaki yazımız da o minvalde, ancak Türkiye kamuoyu hakkında yazmak istedim. Rusya`nın düşürülen uçağı ile Türkiye-Rusya arasındaki ekonomik ve diplomatik ilişkiler askıya alındı. Rus medyası Türkiye aleyhinde durmadan müthiş bir propaganda yapıyor. Çeçen, İnguş, Dağıstan, Çerkes, Gürcü, Ukrayna ve Suriye halklarının katili olan Rusya Devlet Başkanı Putin, olayın ilk yaşandığı günlerde “Türkiye bunu ödeyecek” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

RUSYA`NIN TÜM MUHALİF KESİMLERİ PUTİN`İ DESTEKLERKEN…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı`nda yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Türkiye`ye yönelik yine çok sert açıklamalarda bulunmuştu. Rus lider, “Türkiye yaptığına pişman olacak. Rusya`nın Türkiye`ye uyguladığı yaptırımların ticaretle sınırlı kalacağını düşünenler büyük hata içinde” demişti. Putin, Rusya`nın Türkiye`ye karşı askeri tehditlere ise başvurmayacağını söylemişti. Rus lider adeta ulusa sesleniş konuşmasını bir şova dönüştürdü ve çok alkış topladı. Ertesi gün Rus medyasında çıkan Türkiye aleyhindeki haberler ve görsel medyada konuşulan konuları duyanlar “Türkiye-Rusya arasında savaş çıkıyor ve kim kazanacak?” sorusuna cevap aramaya başladılar. Rusya`da sosyal medya üzerinde başlatılan Türkiye aleyhindeki propagandayı anlatmaya başlarsak günler hatta aylar yetmez. Rusya`da muhalefet parti başkanları bile Rus lidere Türkiye`ye atom bombası atma teklifinde bulundu. Demek istediğim, Rus liderin Türkiye`ye karşı aldığı tavrını doğru veya yanlış her konuda hep muhalefet eden bazı marjinal gruplar hariç, hem muhalefet, hem medya, hem de sivil toplum örgütleri hepsi bir ses olup destekliyor. Bir Devlet Başkanı için böyle bir destek… Suriye`de yaptığı katliamları ve dış ülkelere karşı aldığı tavırlar konusunda garip bir şey olmalı… Dolayısıyla Rus lider açıklamalarında ve hareketlerinde çok rahat davranıyor.

TÜRKİYE`DEKİ MUHALEFET, NASIL PUAN ALIRIM HESABINDA

Türkiye`ye baktığımızda muhalefet, medya, sivil toplum örgütleri ve halk ne yapıyor acaba? Krizin ilk günlerinden beri Rusça bildiğim için hem Rus medyasını hem de Türk medyasını yakinen takip ediyorum. Dehşet bir şey! Rusya`da siyasetçi, sanatçı, asker, general, öğretmen, başkan, başbakan Türkiye`yi tehdit ediyor, Türk medyası ise bu açıklamaları Rusçadan Türkçeye çevirerek Türkiye halkına iletiyor. Yani Türk medyası “çevirmenlik yaparak” görevini yapıyor. Türkiye`deki muhalefet ise hükümeti nasıl eleştireceklerini ve bu olaydan nasıl bir puan çıkaracaklarını düşünüyor. Aydın dedikleri bazı insanlar Türkiye liderini eleştiriyor “Rus uçağını nasıl düşürürsün” diye! Bazı kendini bilmezler Rusya`dan özür dilerken bazılar ise Rus televizyon kanallarına bağlanarak Türkiye aleyhinde konuşuyor.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ NEDEN SESSİZ

Sivil Toplum Örgütleri ise sudan bile sessiz. Ne oldu bu Türkiye halkına? Neden ezeli düşmanınıza karşı Türkiye liderine tek ses olup destek verilmiyor? Neden İstanbul, Ankara destek mitingleriyle coşmuyor? Suriye`de her gün Rus bombardımanlarına maruz kalan Türkmenler için Rus konsoloslukları önünde neden Rus liderin aleyhinde mitingler yapılmıyor? AK Parti Gençlik kolları neden Başbakanına destek mitingleri düzenlemiyor? MÜSİAD neden susuyor? İHH`nın Suriye`deki ekmek fırını Rus uçakları tarafından vuruldu, neden bir ses çıkmıyor? Neden hala Türkiye`yi tehdit eden “Ankara`ya özel birlik inecek” diyen Rus Kukla Kadirov`un adamları hala Türkiye`de geziyor. Ne oldu? Rusya doğalgazı kesecek diye mi korkuyorsunuz? Kesse ne olur kesmese ne olur… Allah`a güvenin ve Müslüman olun. Liderinizi yalnız bırakmayın. Hiç olmaz ise Ruslardan örnek alın…

RUSLAR Kİ BİR KAÇ BİN ÇEÇENLE BAŞEDEMEMİŞTİ

Rusya`dan korkmayın! Onlar ki uçak, helikopter, tank, gemi, uzun menzilli roketler, S-400 hava savunma sistemleri olmayan, elinde sadece kalaşnikof ve roket atar olan birkaç bin Çeçen mücahidin maddi imkanları bitinceye kadar baş edemedi. Unutmayın, bu kriz AK Parti ve Rusya arasındaki kriz değildir. Bu her zaman Müslüman toplumlara zulüm eden Rusya, kendi halkına senelerce eziyet eden Suriye, ve Türkiye arasındaki savaşıdır. Dolayısıyla ne pahasına olursa olsun sessiz kalarak Putin`i değil, tek ses olup haykırarak Türkiye liderini destekleyin. Bu kadar duyarsızlık ve pasiflik başka kan emicilerine de cesaret verebilir. Güç, birliğimizde saklıdır. Bir olalım, bir ümmet olalım ve zalime haddini bildirelim… Allah yar ve yardımcımız olsun!

Bu haberler de ilginizi çekebilir