• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Peygamberler şehrinde Nemrud`un ateşi yakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da yapılacağı duyurulan dans etkinliği halkın tepkisine rağmen gerçekleştirildi. Afişlerin asılmasından sonra Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu başta olmak üzere birçok STK`nın ikili resmi yetkililerle görüşme yaparak rahatsızlığını dile getirmişti.

Şanlıurfa Valisi ve belediyelerin tepki üzerine organizatörle görüştükleri ve uygunsuz sahneler olmayacak sözü aldıkları halde halkın inancına uymayan sahneler sergilendiği görüldü.

Aylar öncesinde şehrin dört bir tarafına asılan pankartlarda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi ve ŞUTSO`nun amblemiyle reklamı yapılan dans gösterisi, Gap Arena Stadyumunda yapıldı.

Küçük-büyük, kız-erkek ayrımı yapılmadan yarı çıplak denilecek şekilde sergilenen dans gösterisinde ara ara dini motiflerin ve enstrümanların arka planda verildiği gözlemlendi.

Dans gösterisini Suruç'taki patlamada ölenlere adıyoruz denilen programda ateş ve putların arka planda verilmesi akıllara Zerdüştlüğü meşrulaştırıyor mu sorusunu getirdi.  (Ramazan Casuk - İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir