• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
Çatışmalar Sur`da hayatı bitirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur ilçesinde Şeyh Sait Meydanını da içine alacak şekilde genişletilen ve 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı 10`uncu gününde sona erdi. Çatışma sonrası ortaya çıkan tablo, esnaf ve halkın içler acısı halini ortaya koydu.

Çatışmalar esnasında PKK`lilerin evine girerek tüneller kazdığı Sultan Karaşin, “Ben şimdi ne yapacağım. Evimi bu hale soktular. Ben tek başıma bu halimle ne yapacağım. Evimi yıktılar. Şimdi kalacak yerim yok. Kimsem yok. Bana bir ev bulsunlar. Sonumuz ne olacak. Nereye gideceğiz. Buna bir çözüm bulunmalıdır.” dedi.

Devlet yetkilerine çağrıda bulunan Almaz Karaşin ise, “Barışı getirsinler. Çözümü bulsunlar. Halimiz ortadadır. Allah aşkına bu ne haldir.” diye tepki gösterdi.

Çatışma sürecinde ilçe dışında kaldığını söyleyen esnaf Yusuf Ö,  10 günden beri kendi bölgelerine, kendi işyerlerine gelemediğini ifade ederek, “Bu süre zarfında iş yerimiz açılarak, kamera ünitesi yerinden sökülmüş. İşyerimiz hasar görmüş. Terör mağduruyuz. Devletin daha duyarlı olmasını ve terörü bitirmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çatışmalardan dolayı ailesini zor geçindirdiğini vurgulayan Orhan Akdoğan, ilçe halkının hepsinin mağdur olduğunun altını çizerek, bir an önce bu olayların sona ermesi gerektiğini belirtti.

İlçede yer yer çöken evler, roket ve mermi izleri, kopan elektrik telleri, patlayan su şebekelerini görmek mümkün. Çatışmalarda onlarca eve kurşunlar isabet ederken işyerleri ve araçlar da hasar gördü. Evlerde açılan tünellere ise ev sahipleri isyan etti.

Sokağa çıkma yasağına verilen bir gün arada da esnafın kepenk açmadığı görülürken, 10 gündür toplanmaya çöpler yığınları da dikkat çekti.  (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir