• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
Çatışmalardan kalan boş kovanlar çocuklara harçlık oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, 10 günlük sürede yaşanan çatışmalarda meydana gelen tahribatlar da gün yüzüne çıkarken, yasağın kaldırılmasını fırsat bilen çocuklar çatışmalardan geriye kalan boş kovanları hurdacılara satarak haçlıklarını çıkarıyor.

PKK`lilerin Sur`da kazdıkları hendekler ve kurdukları barikatlar arasında hayata gülümsemeye çalışan çocukların hiçbir şey olmamış gibi oynadıkları görüldü.

Yaşanan çatışmalar sonrasında yerden boş kovan toplayan çocukların yüzlerindeki tebessümler objektifleri yansıdı. Yaşanan çatışmalara rağmen, hendek ve barikatların arasında oynadıkları oyunlarla hayata gülümsemeye, büyüklerine ders vermeye çalışan çocuklar, dayatılan tüm olumsuzluklara rağmen, hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ediyor.

Bazı çocukların buldukları boş pet şişe ve kovalara doldurduklarıi boş kovanları, haçlıklarını çıkarmak için hurdacılara satmaları dikkatlerden kaçmadı.

‘Savaş olduğu için paramız yok`

Topladıkları kovanlarla harçlıklarını sağladıklarını söyleyen çocuklar, “Ailemizin durumu iyi değil. Savaş olduğu için paramız yok. Biz de harçlığımızı kurşunlardan çıkarıyoruz.” dedi.  (Emrah Deniz/ M. Sıddık Bilge-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir