• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Sur`da 4 okul yakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, 10 günlük sürede yaşanan çatışmalarda meydana gelen tahribatlar da gün yüzüne çıktı.

10 gün süren çatışmalar sonucunda 4 okulun yanarak kullanılmaz hale geldiği görüldü.

Diyarbakır`da 10 günlük sürenin ardından dün gece kaldırılan sokağa çıkma yasağı, tekrar ilan edilirken ilçede polis ile PKK mensupları arasında meydana gelen çatışmalarda 4 okul yanarak kullanılmaz hale geldi.

Tarihi Kurşunlu Camii'nin yanı sıra çok sayıda ev, iş yeri, araç ile cadde ve sokaklarında büyük tahribatların oluştuğu ilçenin yasak ilan edilen mahallelerinde bulunan Yavuz Selim Ortaokulu, Süleyman Nazif Ortaokulu ile Cumhuriyet ve Mardinkapı ilkokullarının eğitim verilemez hale geldiği görüldü.

Sur ilçesinde bulunan söz konusu okullarda daha önce meydana gelen şiddet olayları nedeniyle   eğitime ara verilmişti

Çatışmaların yaşandığı süre zarfında sınavın yapılmadığı okullardaki öğrenciler, yakınlarında bulunan diğer okullarda sınava alındı.

Öte yandan Sur ilçesinde geçtiğimiz Perşembe günü saat 23.00`te kaldırılan sokağa çıkma yasağının, dün saat 16.00 itibarıyla, Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde ve Gazi Caddesinde ikinci bir duyuruya kadar tekrar ilan edildiği bildirildi.  (M. Sıddık Bilge – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir