• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
Bingöl Müftülüğü engellileri yemekte buluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de ki engelli vatandaşlar, Bingöl İl Müftülüğü ve Türkiye diyanet Vakfı Bingöl Şubesi`nce ortaklaşa düzenlenen yemekte buluştu. Programa, Vali Yardımcısı M. Fuat Türkman, İl Müftüsü Mecit Can, Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray ve Bingöl`de faaliyet yürüten engelli dernekleri ile üyeleri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın talimatıyla tüm illerde engellilere yönelik moral ve motivasyon amacıyla düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata, Bingöl`de bulunan kurumların engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Engelliler konusunda hassas olduklarını belirten İl Müftüsü Mecit Can ise yaptığı konuşmada,  “Kur`an-ı Kerim`de Abese suresinde Peygamberimizle engelli bir sahabe olan Abdullah İbn-i Mektum arasında geçen bir olaydan bahsedilir. Ama olan bu sahabe bir şey sormak üzere Peygamberimizin huzuruna geliyor. Allah Resulü buna ne kızmış, ne azarlamış. Sadece hafif suratını ekşitmiş. Bunun üzerinde vahiy yani ayeti kerime inmiş. Cenabı hak sevgili Peygamberimize o ayetle çok nazik bir uyarıda buluyor. Bu ayetle ilgili fazla tefsire girmeyeceğim. Yalnız şunu ifade etmek istiyorum. Bir Müslüman olarak Allah şahittir her engelli kardeşimi gördüğümde bu ayet aklıma geliyor. Dolayısıyla bizim engelli kardeşlerimize bakışımız bu ayeti kerime de çok açık bir şekilde belirtilmiştir. Her şeyde olduğu gibi engelli olmanın da bir takdiri ilahi olduğunu unutmamak lazımdır. Cenab-ı Hak böyle takdir ettiyse hoştur diyoruz.” dedi.

 Müftü Can, yaptığı konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`in Engelliler günü yayınladığı mesajı okudu. (Nihat Kanat-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir