• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdemli Gençlik`ten `Arşın Gölgesindeki Genç` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Erdemli Gençlik Topluluğunun düzenlediği ‘Arşın Gölgesindeki Genç` isimli konferansa katılan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız Hoca, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, bazıları ise yoğunluktan dolayı dışarıda kaldı.

Program okunan Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından sözü Nureddin Yıldız hoca aldı.

“Ebedi bir hayatı, fani değerlerle gayelendirmek akıl dışıdır”

Hz. Peygamber (sav) tarafından Gençliğini Allah`a itaatle geçiren insanların Allah`ın arşının gölgesinde gölgeleneceği müjdesinin verildiğini belirten Yıldız; “ Ebedi bir hayatı, fani değerlerle gayelendirmek akıl dışıdır. Bu nedenle ebedi hayat, yani cennet umudumuz, beklentimiz şu fani dünyanın hiçbir değeriyle özdeşleştirilemez bir hedeftir. Biz ebedi cennetlerde kalmayı düşünüyorsak, bu cennetin de altında kalacağı bir hedef çizeriz. Onun için genç insanların Allah`ın arşının gölgesinde gölgelenmeyi ana hedef ve gaye edinmesi gerekir diye düşünüyoruz. Bu düşüncemiz hasretimizdir. Bu hasretimizi dillendirsin diye de ‘Arşın gölgesindeki genç` diye haykırıyoruz. Arşın gölgesindeki genç olmak, Allah`ın peygamberinin ağzından bize ilan ettiği bir duyumdan kaynaklanıyor. Bu ümmetin iman edenlerinin arasından, yani cennete girmek için şart olan imanı gerçekleştirdiği için, iman edip cennete gireceklerin arasından Allah yedi sınıf mümini, farklı insanı arşın gölgesinin misafirleri olarak kabul edeceğini haber veriyor.” dedi.

“Ashab-ı Kiram gibi siz de cesur olun”

Gençlere tavsiyelerde bulunan Yıldız; “Genç kardeşim, hayalin bile küçük olamaz senin. Ümmetine prestij hatası yaparsın. Takım ruhumuzu bozarsın sen. Selahaddin`leşme önünde barikat kuruyorsun.   Allah size bu yolu açmıştır. Yolunuz açık olsun. Çekinmeyin korkmayın. Ashab-ı Kiram gibi siz de cesur olun. Ama edebinizle, şahsiyetinizle, mümin kimliğinizle var olun, dik durun, Allah`ı yanınızda hissedeceksiniz o zaman. Anneleriniz, babalarınız ve size etki edenler sizin asla Rabbiniz değildir. Rabbiniz Allah`tır ve herkes onun kuludur. Ve herkes ona kulluk için vardır. Siz de onun için varsınız. Genç olmanız eksiklik değildir. Ebubekir`e komuta etmeniz için yeterli bir sebebtir. Küçük düşünmeyin, küçük düşünenlerle oturup kalkmayın. Allah dediği zaman, Resulullah dediği zaman kendisini Medine`de hisseden, cennete doğru yürüdüğünü hisseden, ayaklarınıza hız katan insanlarla oturup kalkın. Bu çağ, büyüyen dünyanın içinde küçük kalma çağı olabilir. Ama biz bütün çağlara hükmeden Allah`ın kullarıyız. Bizim için küçük kalmak olamaz. Bizim için küçüklerle yatıp kalkmak da olamaz. Müminiz, müminliğimiz Peygamberimizin peşinden gitmeyi gerektiriyor. Peygamberimizin peşinden gidenler Enes oldular, Usame oldular; Zeyd, Ammar, Yasir, Ali, Hasan, Hüseyin oldular.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Nureddin Yıldız Hoca`ya, günün ansısna  bir tablo hediye edildi.

Öte yandan Erdemli Gençlik Topluluğu hakkında İLKHA`ya bilgi veren topluluk yetkilileri “ Bizler Erdemli Gençlik Topluluğu olarak ‘Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten sakındıran bir topluluk bulunsun, kurtuluşa erenler işte bunlardır.` ilahi fermanını kendisine rehber edinerek Eylül 2014 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`nde kurulmuş bir topluluğuz. Hedefimiz, erdemli ve güzel ahlak sahibi bir gençliğin yetişmesine katkı sunmaktır. Erdemli Gençlik, ilhamını Kur`an ve Sünnet`ten alan, vasat Ümmet anlayışına sahip bir gençliktir. Kurulduğumuz günden bu yana çeşitli ilmi, kültürel ve sosyal etkinlikler gerçekleştirdik ve inşaallah bundan sonra da bu etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu programımızda Nureddin Yıldız hocamızı konuk ettik. Kendisine tekrar teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda konferansa katılan öğrencilere Nureddin Yıldız`ın kitapları hediye edildi. (Muhammed Yıldız – iLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir