• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamas direnişi 28 yaşında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Hareketi, Gazze Şeridi'nde cuma namazının ardından düzenlenen yürüyüşlerle 28'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Cuma namazının ardından çok sayıda camiden başlayan yürüyüşlere binlerce Filistinli katıldı.

Yürüyüşte Hamas bayrağı taşınırken, Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistin ayaklanmasına destek sloganları atıldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yürüyüşte konuşan Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, "Hamas'ı destekleyenlerden oluşan bu kalabalık topluluk, kuruluşunun 28'inci yıl dönümünde hala Hamas'ın dinamik, büyüyen ve Mescid-i Aksa'ya doğru ilerleyen bir oluşum olduğunu teyit ediyor" dedi.

Hamas yöneticilerinden Fethi Hammadi de kuruluşlarının yıl dönümünde, İsrail'e Hamas'ın askeri gücünün son savaşın ardından katlanarak arttığı mesajını verdiklerini söyledi.

Hammadi, yıl dönümü kutlamasının, kurtuluş ve Filistin'in kurtarılması için çabalarının sürdüğünün göstergesi olduğunu ifade etti.

"HAMAS'IN ESİRLERE VERDİĞİ AHDE VEFALI OLACAĞINI YİNELİYORUZ"

Gazze'nin güneyinde başlayan yürüyüş esnasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamas'ın Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye de Arap ve İslam ümmetine bağlılıklarını yinelediklerini anlattı.

Hayye, "Hamas'ın İslam'a, Filistin halkına ve esirlere verdiği ahde vefalı olacağını yineliyoruz. İsrail'le mücadelemizde başarılı olacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Hayye, Hamas Hareketi'nin Filistin topraklarının tek karışından dahi vazgeçmeyeceğini belirterek, "Gazze Şeridi vatanın bir parçasıdır. Filistin'den ayrılması mümkün değil. Biz Filistin'in tamamını kurtarma ve işgalci İsrail'i çıkarma konusunda kararlıyız" ifadelerini kullandı.

İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere de seslenen Hayye, daha önce esir takası yoluyla hapishanelerdeki Filistinlilerin bir kısmını kurtarmayı başardıklarını, yakında tüm esirleri kurtaracaklarını dile getirdi.

Hayye, Hamas'ın Filistin uzlaşısına bağlı olduğuna dikkati çekerek, Fetih Hareketi'nden uzlaşıyı tek paket olarak uygulamasını istedi.

Arap ülkelerinden İsrail temsilciliklerini kapatmasını isteyen Hayye, Mısır'dan da Refah Sınır Kapısı'nı açmasını ve kendilerine destek olmalarını istedi.

Hamas Hareketi, her yıl 14 Aralık'ta kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir