• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PKK`liler Dargeçit`te bir camiyi kullanılamaz hale getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dargeçit`te geçen gece başlayan olaylarda Safa Mahallesinde bulunan camiye giren PKK`liler, camiyi kullanılamaz hale getirdiler. PKK`nin bu tür eylemleri, halkın inanç ve değerlerini artık açıkça hedef alması olarak değerlendiriliyor.

Alınan bilgilere göre geçen gece başlayan olaylarda Safa Camii`ne giren PKK`liler, içerdeki minberi, mihrabı, asma tavanı, halıları, cam ve çerçeveleri tahrip etti. Halkın araçlarına da el koyan PKK`liler, daha sonra kimi iş yeri ve evlere zarar verdiler. PKK`lilerin yollara barikat kurması nedeniyle de halk evlerini boşaltarak mahalleyi terk etti.

Kubbesine kadar tahrip edilen Safa Camii`ni gören halk ise buna sebep olanları ve yapanları Allah`a havale ederek, camiye saldırmanın din düşmanlığından öte bir şey olmadığını söylediler.

Son zamanlarda Cami, Medrese, Kur`an Kursu ve İslami nişaneler taşıyan tarihi yapıları hedef aldığı görülen PKK`nin; sokak olaylarına, şiddet eylemlerine, çatışma ve hendek siyasetine destek vermeyen halkın, inanç ve değerlerini artık açıkça hedef aldığı dikkat çekiyor.

Öte yandan bugün Dargeçit`te Safa Camii başta olmak üzere 6 camide Cuma Namazı kılınamadı. İlçede bu akşam ilan edilen sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor.   (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir