• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
HDP: Direnişe devam!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde 10`uncu gününde sonlandırılan sokağa çıkma yasağının ardından ateşe verilip yakılan tarihi Kurşunlu Camii`ne gelen HDP`li heyetten Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, ilginç açıklamalarda bulundu. “Direnişimize devam edeceğiz” diyen Çağlar`ın yaklaşık 20 bin kişinin ilçeyi terk etmesinin nedenleriyle ilgili bir değerlendirmede bulunmaması ise dikkat çekti.

Sokağa çıkma yasağının sonlandırılmasının ardından Sur`a gelen HDP ve DBP heyeti, ateşe verilip yakılan tarihi Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii`nde incelemelerde bulundu. Ardından camii içerisinde bir basın açıklaması yapan heyetten, HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, dikkat çekici ve bir o kadar da ilginçte açıklamalarda bulundu.

Aynı zamanda HDP Grup Başkanvekili olan Çağlar Demirel, şunları söyledi: “Yaralananlar var. Öyle vahşice saldırı oldu ki, silahlar kullanıldı. Silahlarla mahallelerimizde, Amed`de halkımız yaralandı. Biz bunları unutmadık ve unutmayacağız. Bunların hepsinin hesabını her yerde soracağız. Sormaya da devam edeceğiz. Biz tekrar Diyarbakır halkının, özelde de Sur ilçesinde yaşayan halkımızın direnişi selamlıyoruz ve bütün halkımıza bu kültürel, tarihi, dil soykırımına karşı direnişimize devam edeceğimizi ifade ediyoruz.”

İnsanların öldüğü, yaralandığı, ibadethanelerin, okulların ateşe verildiği, onlarca tarihi yapı, ev, iş yeri ve kamu binalarının tahrip olduğu ilçede tüm yaşananlardan sonra Çağlar Demirel`in yaptığı bu açıklamalar şaşırtıcı bulundu. Demirel`in, Sur`da yaklaşık 20 bin kişinin göç etmesinin nedenleriyle alakalı hiçbir değerlendirmede bulunmaması ise dikkat çekti.

Günlerdir Sur`da devam eden çatışmalarda yanıp küle dönen tarihi Kurşunlu Camii içinde açıklama yaparak “halkın direnişi”ni selamlayan Demirel`in, direnişçi halktan neyi kastettiği anlaşılmazken “direnişe devam” edeceklerini söylemesi ise halkın tedirginliğini bir kat daha artırdı.

Nitekim yasağın kalkmasının ardından daha 24 saat geçmemişken Sur`da yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi.  (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir