• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Cuma hutbesinde Kurşunlu Camii`nin yakılmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağında meydana gelen çatışmalarda Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii`nin hedef alınmasına Cuma hutbesinde tepki gösteren Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, camilerin Müslümanların namusu olduğuna dikkat çekti.

Çatışmalarda Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii`nin hedef alınmasına tepki gösteren Ulu Camii İmam Hatibi Yağmur, “Allah`ın mescitlerinin yakılmasının farklı düşüncelerin arkasına saklanarak politize etmenin manası yok. Mukaddesat hepimizin mukaddesatıdır. Hepimizin iffetidir.  Peygamber Efendimiz nasıl bizim namusumuzsa, camilerde aynı şekilde hepimizin namusu ve iffetidir. Kardeşlerim çok büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Bugün cami yarın Kur`an-ı Kerim ayaklar altına alınacaktır. Yani Kur`an yok edilecektir. O gün yine aynı şekilde sessiz kalarak insani tepkimizi gösteremez miyiz?” dedi.

“Bir toplumda sapma ilk olarak fikirde başlar”

Toplumda sapmanın fikirde başladığına vurgu yapan Yağmur, hutbenin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bir toplumda sapma ilk olarak fikirde başlar. İnsan fikrinde sapıttı mı, sapıklığa inandı mı, öğle düşünmeye başlar. Allah bizi sapıklardan eylemesin. Ayette camileri yakanlar için  ‘Onlar için dünyada zilletlik vardır, ahirette de ebedi olarak cehennemde kalacaklar ve azap vardır` deniliyor.” (M. Hüseyin Temel/Mustafa Kaynak – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir