• DOLAR 32.544
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2432.285
  • ...
Eyyübiye'de tapu sorunu bıktırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yıllardır tapu sorunu olduğunu, belediyenin bir an önce bu duruma el atması gerektiğini söyleyen halk, sorunlarının çözülmesini istedi.

Tapuların bir bedel karşılığında halka verilmesi gerektiğini söyleyen esnaf Mehmet Çevik, “Bu yerleşim içinde maliye arsaları, hazine malı ve belediye arsaları da vardır. Bu tapuları bir bedel karşılığında halka vermelidir. Verildiği takdirde hem halk, hem de belediye kazanır. Belediye tapuları verdiğinde imar başta olmak üzere, bütün sorunlar halledildikten sonra bankalar olmak üzere birçok kurum Eyyubi’ye ilçesine gelir. Ama birileri bununla ilgilenmiyor. Gelen söz veriyor giden söz veriyor. Biz daha bir şey görmedik bu sözler hepsi havada kalıyor icraata geçiren yoktur.” dedi.

“Tapu işlemi belediyenin görevidir ama belediye bunu yapmıyor”

Yılda 2 bin TL vergi parası verdiğini, tapu verilmediği takdirde neden vergi vereceğini söyleyen esnaf Hasan Şahin, “Tapu konusunda belediye ilgilenmesi lazım çünkü tapularımız var ama şahsi tapular değildir. Ben yılda 2-3 bin TL vergi parasını belediyeye veriyorum ama tapumuz olmadığı için bu vergilerin ne anlamı kalır. Tapular verilmiyorsa ben neden vergi parasını vereyim. Aksi takdirde vermediğimde ise ceza geliyor. Bu tapu işlemi belediye görevidir ama belediye bunu yapmıyor.” şeklinde konuştu.

Eyyubi’ye ilçesinde tapu sorunlarıyla beraber birçok sorunların olduğunu aktaran esnaf Celal Çınar, “Eyyubi’ye ilçesinde tapu sorun çoktur. Tapu sorunuyla birlikte başka sorunlarda var.” diyerek sorunlarının giderilmesini istedi.

Halk arasında dolaşan “Urfa’nın sahibi yok” ibaresinin, Eyyübiye’deki sorunlardan da görüldüğünü aktaran esnaf Erdal Sağır, “Tapular olmadığı için ilçeye bankalar da gelmiyor. İlçenin tapu sorundan başka sorunları da var. Hastane, yol, temizlik… Yağmur yağdığında burada bulunan iş yerleri su altında kalıyor. Biz yetkilileri birkaç defa çağırdık kimse bu sorunlarla ilgilenmediler.” açıklamalarında bulundu.

Eyyubi’ye ilçesinin hiçbir yerinde tapu olmadığını, resmiyette tarla olarak geçtiğini söyleyen esnaf Osman Güllü, belediye başkanına seslenerek “Eyyubi’ye ilçesinde bir şey yapamıyorsan sen de bırak ve git. Ne belediye başkanı ne de milletvekili gelsin. Biz hiç kimseyi istemiyoruz gelmesinler.” şeklinde sitemde bulunda. (Osman Gülebak/Ramazan Casuk -İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir