• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
"Dindar öğrencilere yapılan saldırıları lanetliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi (DÜ) Bilge Gençlik Kulübü, tarihi Fatihpaşa (Kurşunlu) Camiinin yakılması ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) Müslüman öğrencilere yönelik yapılan saldırıları kınadı.

DÜ Fen Fakültesi önünde toplanan kulüp üyesi öğrenciler, sık sık tekbir getirerek, ‘İslami Hareket Engellenemez` ve ‘Ji bo zalimên xwinxwa bijî cehennem` sloganları attılar.

‘Çetelere geçit yok`, ‘İslami gençlik her yerde ve her alanda` ve ‘Mescit erlerine selam olsun` yazılı pankartlar açan öğrenciler daha sonra basın açıklamasını okudu.

Üniversitelerde birtakım kişilerin sistematik olarak Müslümanları hedef aldığı belirtilen açıkalamada, “Sözde çağdaşlar özde barbarlar, çeşitli üniversitelerde Müslüman kardeşlerimize saldırma küstahlığını göstermişlerdir. ODTÜ`de ve İTÜ`de ‘Mescid topluluğu` üye ve gönüllülerinin yaptığı etkinliklere yapılan saldırıları, Ankara Hukuk Fakültesinde Kur`an-ı Kerim okuyan ‘Müslüman Hanımlar Topluluğu`na yönelik gerçekleştirilen saldırıları, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde İHH`nın yardım standında duran bacılarımıza yönelik gerçekleştirilen saldırıları yakından takip ediyoruz.” Denildi.

“Bir vücudun azaları olarak Müslüman kardeşlerimizin yanındayız”

Müslüman öğrencilere yönelik gerçekleştirilen saldırıları lanetlendiği basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bizler, bir vücudun azaları olarak her zaman Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir daha hatırlatıyor, onlara yapılan saldırıları kendimize yapılmış sayıyoruz. Bu tür baskılarla kimsenin Müslüman öğrencileri yıldıramayacağını tüm müstekbirlere hatırlatıyoruz.”

“Gerek devletin gerekse örgütün, İslam`ın kutsalları etrafında karargâh kurmalarına karşıyız”

Devlet ile PKK arasında yaşanan çatışmalardan Müslüman Kürt halkının ve tarihi camilerin zarar gördüğü ifade edilen açıklama,“Çatışmalar nedeniyle Kurşunlu Camii defalarca saldırıya uğramış, son saldırıda ise yanmıştır. Sokaklarda kazılan hendekler ve yerleştirilen bombalar nedeniyle olaya müdahale edilememiş, Kurşunlu Camiinin iç kısmı tamamen yanmıştır. Biz, Dicle Üniversitesi Müslüman Gençleri olarak, gerek devletin gerekse de örgütün, İslam`ın kutsalları etrafında karargâh kurmalarına karşıyız. Kurşunlu Camii`nin yanmasına sebep olanları lanetliyoruz. Üniversite gençliği olarak kutsal mekânlarımızı korumak için canlarımızdan bile vazgeçeceğimizi hatırlatıyoruz.” Şeklinde son buldu.

Öğrenciler, açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldılar. (Hamza Adiyaman/Yunus Sırat-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir