• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Sur`da yeniden sokağa çıkma yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde bugün saat 16.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı tekrar ilan edildi.

Dün saat 23.00`te, 10 günlük yasağın ardından kaldırılan sokağa çıkma yasağı, bugün saat 16.00 itibarıyla; Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde ve Gazi Caddesinde ikinci bir duyuruya kadar tekrar ilan edildi.

Sur Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemiz sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir.” Denildi.

 Açıklamanın devamında, “Bu bakımdan kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına ilçemiz sur içinde bulunan toplam 15 mahallemizin 6`sında; Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş ve Gazi caddesinde 11 Aralık 2015 Cuma günü saat 16.00 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi can ve güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” İfade edildi.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir