• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Halkın terk ettiği Sur`da silahlı PKK`liler dikkat çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur`da 10 gün süren sokağa çıkma yasağının sonlandırılmasının ardından halk evlerini terk etmeye başlarken PKK`lilerin ellerinde uzun namlulu silahlarla sokaklarda dolaşması ise dikkat çekti.

Sokağa çıkma yasağının sonlanmasıyla Sur`da yaşanan tahribatın ayrıntıları objektiflere yansımaya devam ederken, halkın tedirgin bakışları arasına silahlı PKK`lilerin sokaklarda gezindiği gözlemlendi.

Geçtiğimiz günlerde ateşe verilip tamamen yakılan tarihi Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii`nin içinde ve çevresinde dolaşan silahlı PKK`lileri korku dolu gözlerle izleyen halk, bir an önce ilçeden uzaklaşmaya çalışıyor.

Yaşanan tüm olaylara rağmen hiçbir şey olmamış gibi ellerinde uzun namlulu silahlarla gezinen PKK`lileri gören halk, yeniden bir operasyon olacağı kaygısını taşıyor. Kurşunlu Camii`nde propaganda yapan PKK`lilerle tartışan halk, “Siz bu yaptıklarınızla halkı sindiriyorsunuz. Sizden olmasaydı bu cami de bu hale gelmeyecekti.” dedikleri görüldü.

Öte yandan ilçede evlerini önceden terk edenlerin sokağa çıkma yasağının sonlanmasının ardından evlerine dönünce gördükleri manzara karşısında şok geçirdiği kameralara yansıdı. Evinin yıkıldığını, eşyalarının götürüldüğünü, geri kalanların kullanılamaz hale geldiğini gören genç bir kadın, “Buna sebep olanlara Allah hakkımı bırakmasın.” dedi.

Gözyaşları içinde yaşadığı mağduriyeti anlatan genç kadın, şunları söyledi: “Bir an önce ne yapılacaksa yapısın, yeter artık. Bizi evimizden ettiler, ne istiyorlar bizden, gidecek bir yerimiz bile yok. Ne olacak evimizin bu hali.” (İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir