• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Çavuşoğlu: Sabrımız sınırsız değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NTV yayınına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak'ın Musul kentine bağlı Başika bölgesine asker gönderilmesinin ardından Rusya'nın konuyu BM'ye taşımasına tepki gösterdi. Çavuşoğlu ''Rusya, uçağın düşürülmesinden sonra her fırsatı değerlendirmek istiyor. Bizim de sabrımız sınırsız değildir. Bugüne kadar yaptıklarınıza karşılık vermiyorsak korkumuzdan ya da suçluluk psikolojisinden değil'' ifadelerini kullandı. 

"Rusya ile şu anda uçağın düşürülmesinden sonra her fırsatı değerlendirmek istiyor Rusya. Spesifik bir sorun var ve biz bunu her platformda Rusya'nın aleyhine kullanmaya çalışmıyoruz. Biz olgun, çağdaş bir devlet gibi davranıyoruz. Ama bizim de sabrımız sınırsız değildir. Bugüne kadar yaptıklarınıza karşılık vermiyorsak korkumuzdan ya da suçluluk psikolojisinden değil. İstemediğimiz bir olay oldu ama Rusya haksız, hava sahamızı ihlâl etti. İlişkilerimizi eski günlere döndürmek için sabırlı davranıyoruz. Ama bu süreçte Rusya Türkiye aleyhine her türlü şeyi değerlendirmek istiyor."

'Belki asker sayısını artırma ihtiyacı duyacağız'

Çavuşoğlu, "Başika'daki asker sayısını azaltma, seçenekler arasında mı?" sorusuna ise "Azaltır mıyız çoğaltır mıyız kararını beraber veririz. Oradaki tehdit tamamen kalkmadan belki arttırma ihtiyacı da duyacağız. Belki bunu Bağdat yönetimi de görecek. Oradaki güçlerimizi Irak yönetimi kedine yönelik bir tehdit olarak görmemeli. Birçok ülkenin güçleri var orada onları korumak için, başka ülkelerin kuvvetleri de var" yanıtını verdi.

'Maliki kışkırtıyor'

Çavuşoğlu, Irak eski Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki'yi de Bağdat yönetimini kışkırtmakla suçladı. 

"Gazetelerde haberler çıkınca bunu da komşu ülkeler körüklemeye başlayınca bir Maliki var işin içinde önceki başbakan şu anda cumhurbaşkanı yardımcısı. Bunlar da olayı kışkırtmaya başlayınca tabi Bağdat'ta bir hassasiyet yarattı. Hangi ülkede olsa yaratır doğrusu. Maalesef son kapsayıcı hükümete rağmen Irak yönetilebilen bir ülke değil."

Kaynak: NTV

Bu haberler de ilginizi çekebilir