• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
YILLAR SONRA MERHABA DİYARBAKIR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamd âlemlerin Rabbi, eşi ve benzeri bulunmayan, her şeye kadir, yüce Allah azze ve celleye mahsustur. Salat ve selam âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)`e, Onun pak âline, ashabına ve de onlara tabi olan tüm Müslümanların üzerine olsun.

Allah`ın selamı ve rahmeti her daim üzerinize olsun. Yıllar önce kendi isteğim dışında Adalet Bakanlığı`nca ben ve bazı arkadaşlarım Diyarbakır cezaevinden Muş Cezaevine gönderildik. Birlikte kaldığımız kardeşlerimizden ayrılmanın hüznü ve kederi ile buruk bir şekilde ayrıldığımız memleketimize yaklaşık sekiz yıl sonra tekrar geri dönmenin sevincini bize yaşatan Allah`a sonsuz şükürler ve hamdler olsun. Gerçi tahliye olmadık ama bizim için önemli olan bir şeydi kendi memleketimizde olmak, ailemize yakın olmak... Onların bizi ziyaretleri zamanında çok az bir zahmet çekmeleri cezaevinin şartlarını ve koşullarını ikinci plana itmemizin nedenidir. Biz mahkûmlar için ailemiz önceliğimizdir. Onların rahat ve huzurlu olmaları tek isteğimizdir. Gurbet illerinde kaldığımız süre zarfında bizleri yalnız bırakmamak adına bir saatlik görüş için 12 saatlik yolu kat eden insanların haklarını nasıl ödeyebiliriz ki? Bir saatin bir an gibi geçip gittiği zaman diliminden sonra tekrar 12 saatlik bir geri dönüşün olduğu gerçeği en çok bizi üzüyordu. Bu sıkıntılı dönem boyunca ailelerimizi görüşlerimize getiren dernek üyelerine ve bu işe vesile olanlara tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Rabbim bu hizmeti yerine getiren kardeşlerimizden ve ailelerinden ebeden ve daimen razı olup onlara her iki dünya nimetini kendi lütfunca versin. Bizim hayır dualarımız onlarlaydı. İnşallah her daim dualarımızda olmaya devam edeceklerdir.

Gurbet illerindeki zindan sürecimizi sonlandıran Rabbime ne kadar şükret de azdır. Diyarbakır`a tekrar geri dönmemiz için elinden geleni yapan tüm kardeşlerimden Allah razı olsun. Bu işte vesile olanlara müteşekkiriz.

Bir mahkûm için zindan, dört duvardan ibarettir. Zindanın meşakkati ve zorluğu gurbette katmerleşiyor. Bunlara ek olarak zamanla aile ve dostlarımıza karşı duyduğumuz özlem içimizde bir kor alev gibi bizi yaksa da çaresizliğimizden, elimizden gelen bir şey olmadığını çok iyi biliyoruz.

İnsanın kendi aczini ve fakrını bilmesi ve Rabbine sığınması da güzel bir farkındalıktır. Gurbet illerinde zindanın soğuk ve ruhsuz duvarları arasında yalnızlığımızı bize unutturan tek şey Rabbimizin varlığıdır. Namazlarımızda ve dualarımızda bize sabır vermesi için dua edip yalvardığımız Rabbimiz dualarımıza icabet ettiği için ayrıca seviniyoruz.

Diyarbakır… Büyüdüğüm, havasını soluduğum, suyunu içtiğim mazlum şehre geri döndüğümde cezaevi ringinin küçük tellerle örülü penceresinden Diyarbakır`a bakmaya çalıştım. Gördüğüm manzaralar bana öyle yabancı geldi ki; bir zamanlar yaşadığım şehir olduğunu söylemem imkânsız gibiydi. Gördüklerim öylesine yabancıydı ki ring aracının hangi güzergâhta ilerlediğini bile bilemedim. 15 yıl süre içinde şehrimin bu kadar değiştiğini görünce ağlamamak için gözyaşlarıma hâkim olmaya çalıştım. Her şeyin yabancısı olmuştum. Bir zamanlar sokaklarında oynadığım şehrim, memleketim artık benim için hiçbir şey ifade etmiyordu. Gördüklerim karşısında bir an için kendimi “Eshab-ı Kehf” gibi hissettim. Terk ettiğimde geride bıraktığım şehir yoktu. Onun yerine başka bir şehir ve çok değişik insanlar vardı. Şaşkınlığıma bir anlam vermeye çalışırken cezaevinde geçirdiğim 15 yıllık zindan süremin ne anlamı olabilir? diye düşünüyordum. Yine de memleketime geldiğim için seviniyordum. En azından ailemi tanıyordum. Onların bana yabancı gelmesinden korkuyordum. Yıllardır görmediğim akrabalarımızın da şehrim gibi bana yabancı ve itici gelmesinden endişe ediyordum. Allah`a hamd olsun ki ziyaretime gelen akrabalarımla aramda bir yabancılık yaşanmadı. Tam aksine sanki hiç ayrılmamış ve hiç gurbete gitmemişim gibi bir yakınlıkla akrabalarımla görüş yapmam içimde yine umutları yeşertti. Allah`a hamd olsun.

Diyarbakır`a gelmemiz için elinden geleni yapanlara tekrar teşekkür ediyorum. Dualarıyla bizi gurbette de yalnız bırakmayan tüm kardeşlerimizden de Allah azze ve celle razı olsun.

Yolculuğun uzunluğunu ve sıkıntısını birkaç saatlik görüş uğruna bizleri yalnız bırakmayan anne ve babamızdan, eş ve çocuklarımızdan, akrabalarımız ve hizmette elinden geleni yapan dernek gönüllüsü abilerimizden Rabbim her daim razı olsun. Her birinize tekrardan teşekkür ederim. Başta şehit ve tutuklu aileleri olmak üzere tüm kardeşlerimi Allah azze ve celleye emanet eder. Sizlerden her daim hayır dualarınızı beklediğimi bilmenizi isterim. Selam ve dua ile..

DOĞRUHABER / HASAN GÜNDÜZ
A Tipi Kapalı Cezaevi / DİYARBAKIR

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir