• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Siverek'te 'İslam kardeşliği' anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek’te faaliyet gösteren İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından dernek binasında ‘İslam kardeşliği’ konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak Rehber TV Program Yapımcısı Özkan Yaman katıldı.

Konuşmasında Asr-ı saadette sahabeler arasında yaşanan kardeşlik ilişkilerinden örnekler veren Yaman,  Müslümanların Asr-ı Saadette olduğu gibi günümüzde de aynı örnek tabloları sergilemesi gerektiğini belirtti.

Müslümanların birbirleri üzerindeki haklarına değinen Yaman, “Müslüman’ın Müslüman kardeşi üzerindeki hakkı altıdır. Selam verdiğinde selamını almak, davet ettiğinde davetine icabet etmek, hapşırdığında ‘Yerhamukallah’ demek, hastalandığı zaman onu ziyaret etmek, öldüğü zaman cenazesine katılmak, kendisi için sevdiğini kardeşi için de sevmektir.” hatırlatmasında bulundu.

Müslümanların kendi aralarında gıybet, su-i zan, kıskançlık, iftira gibi kötü davranışlardan uzak durması gerektiğini belirten Yaman,  konuşmasında Bediüzzaman Said Nursi ile Mevlana hazretlerinin "suizan ve gıybet" hakkındaki sözlerine yer verdi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir