• DOLAR 32.551
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2433.519
  • ...
Eğitim-Bir-Sen`den cami ve okulların yakılmasına sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Çoşkun, PKK tarafından cami ve okulların yakılmasının insanlığa sığdırılamaz bir durum olduğunu belirterek ibadet ve eğitim yerlerinin tahrip edilmesini şiddetle kınadıklarını söyledi.

Özellikle Diyarbakır`daki Kurşunlu Camii`nin yakılmasını şiddetle kınadıklarını ifade eden Çoşkun, “Bu tür davranışlar kimden gelirse gelsin tasvip etmek, olumlu yaklaşabilmek kesinlikle insanlığa sığdırabilecek bir durum değildir. Camilerimizin, dini ibadetlerimizin yapıldığı yerlerin yakılmasını şiddetle kınıyorum. 500 yılık geçmişi olan bir camiinin bu tür bir olayla karşılaşmasını kesinlikle tasvip etmiyorum ve şiddetle kınıyorum.” dedi.

Geleceği aydınlatan eğitim yuvalarının tahrip edilmesini bir eğitimci olarak şiddetle kınadığını belirten Çoşkun, “Eğitim yuvalarımız olan dört-beş tane okulumuz bu şekilde tahrip edilmiştir. Eğitim yuvalarının bu şekilde tahrip edilmesini, yandırılmasını, yıkılmasını bir eğitimci olarak şiddetle kınıyorum. Kesinlikle böyle bir olaya kimsenin teşebbüs etmesi ya da meyletmesini istemiyoruz. Oralar çocukların eğitim görüp yarınlara daha iyi bir şekilde hazırlandığı yerlerdir. Geleceği aydınlatacak işler yapmamız gerekirken maalesef bu tür kötü olumsuz ve iyi olmayan durumlarla karşılaşıyoruz.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir