• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
AÖF sınavları bu hafta sonu yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğrenciler sınava giriş belgelerini, ‘https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx` adresinden E-Posta adresi veya TC Kimlik Numarası ile şifrelerini girdikten sonra alabilecek. Sınava giriş belgesi AÖF Bürolarından da alınabilirken belgeler öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmeyecek.

23 Ekim Cuma günü AÖF kayıt yenileme sona ermişti. Kayıt yenileme işlemlerinin ardından öğrenciler şimdi de bu hafta sonu, 12-13 Aralık`ta sonbahar dönemi vize sınavlarında ter dökecek.

Sonbalar dönemi vize sınavlarının ardından ise 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde güz dönemi final sınavları yapılacak.

AÖF öğrencilerinin bahar dönemi vize sınavları 16 - 17 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İkinci dönem ilk sınavlarının ardından ise 04 - 05 Haziran 2016 tarihlerinde yaz dönemi final sınavları yapılacak.

Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 dönemi tek ders sınavı ise 16 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak.

Sınava girmek için ise fotoğraflı sınav giriş belgesi ile fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi gerekiyor. Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

Fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesinin yerinin tutan belgeler ise şöyle:  “Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belgeler.”

Sınav süresi ve sınav oturumları

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.

Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.

Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.

Öğrenciler, sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce görmeleri tavsiye edilirken sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

Sınavda uyulacak kurallar

-Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez.

-Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.

-Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.

-Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir.

-Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

-Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.

-Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.

Sınav soru ve cevapları ile sınav sonuçlarının internette yayımlanması

Açıköğretim sınavlarının sorularına Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden erişebilirsiniz.

http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden TCKN ve şifrenizle oturum açarak çıkmış sınav sorularına bakabilir ve cevap anahtarı kısmından soruların doğru cevaplarını görebilirsiniz.

Sınav sonuçları

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde Öğrenci Girişi sayfadan açıklanmaktadır. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.

Sınav sonuç itirazı

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5 (beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir