• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
Dicle EDAŞ`ın çiftçiye enerji desteği devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, sorumluluk alanlarında bulunan çiftçilere 2015`te olduğu gibi 2016 yılında da yüzde 59 oranında enerji desteği sağlayacaklarını açıkladı.

Bu uygulama ile Türkiye`nin diğer yerlerinden farklı olarak sadece Dicle EDAŞ`ın dağıtım hizmeti verdiği Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde bulunan çiftçiler, tarımsal amaçla kullandıkları her 100 kWH elektriğin 41 kWH`sinin bedelini ödeyecek. Geriye kalan 59 kWH`lik kısmını ise Dicle EDAŞ karşılayacak.

Enerji desteği açıklamasını Batman`da çiftçiler ile bir araya gelen Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel yaptı.

Batman İl Müdürü Faruk İşlek ile birlikte Batmanlı çiftçilerle bir araya gelen Genel Müdür Karagüzel, önce çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Daha sonra çiftçilere hitaben konuşan Karagüzel, “Bize güvenin. Biz çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Çiftçilerimiz de bize yardımcı olursa hiçbir sorun kalmayacak.” dedi.

“Böyle bir uygulama Türkiye`nin hiçbir bölgesinde yok.”

Şirketi devraldıkları ilk günden bu yana Türkiye genelinde çiftçilere pozitif ayrımcılık yapan tek enerji şirketi olduklarına vurgu yapan Karagüzel, bölge çiftçisine 2013 yılında trafo bazlı, 2014 yılında ise dönüm bazlı kampanyalarla destek sunduklarını hatırlattı. Çiftçilere 2015 yılında  kullandıkları elektrik enerjisinin yüzde 59`unu almayarak desteklerini sürdürdüklerini de kaydeden Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, başta Diyarbakır ve Şanlıurfa olmak üzere çok sayıda çiftçinin bu kampanyadan yararlandığını aktardı. 2016`da da aynı kampanyanın devam edeceğini açıklayan Karagüzel, “ Çiftçilerimiz 2015 yılında olduğu gibi kullandıkları enerjinin sadece yüzde 41`ini ödeyecek. Böyle bir uygulama Türkiye`nin hiçbir bölgesinde yok.” dedi.

Kampanya sayesine çiftçilerin tasarrufa gittiğini ve kazananın Türkiye olduğunu da sözlerine ekleyen Karagüzel, “Çiftçilerimizin OSOS sayaçlarını takarak kampanyalara katılmaları sonucunda bu bölgelerimizde tasarruf sağladık. Çiftçilerimiz israftan kaçındı. Hatlara yüklenmeler olmadı.  Haliyle yazın sıkça görülen elektrik dalgalanmaları da yaşanmadı.  Önceki yıllara göre hem şirket kazandı, hem de çiftçilerimiz kazandı.” diye konuştu.

Borcunu ödeyen ve uzaktan okumalı sayaç takmayı kabul eden çiftçilere 2016 yılında da enerji desteği sunmaya devam edeceklerini belirten Karagüzel, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“Çiftçilerimiz gelip bizimle sözleşme imzalasın. Geçmiş dönemlerdeki borçlarını ödeyip, uzaktan okumalı sayaç takarlarsa 2016 yılında da kullanacakları enerjinin yüzde 59`unu biz sağlayacağız. Çiftçilere elimizden geldiğince destek olacağız. Ama borcunu ödemeyen, kampanyaya katılmayan çiftçilerimizden paramızın tamamını tahsil etmek için de hukuki yolları kullanacağız.”

Borcunu temizleyen çiftçilerin faizleri silinecek 

Karagüzel, elektrik borcu bulunan çiftçilere borçlarını ödeme konusunda da kolaylıklar sağladıklarını belirterek, “Bu ayın sonuna kadar, yani 2015 yılının sonuna kadar borcunu temizleyen çiftçilerimizden sadece borçlarına ait anaparaları alacağız.” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan çiftçiler ise bölgenin şartları nedeniyle zor günler geçirdiklerini, ancak Dicle EDAŞ`ın kendilerine olan yaklaşımları ve kampanyalarını da takdir ettiklerini belirttiler. Çiftçilerin büyük çoğunluğu, 2016 yılında kendilerine yüzde 59 oranında ucuz elektrik sunan bu kampanyadan yaralanmak istediklerini ifade ettiler. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir