• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğrencilere insan hakları anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü tüm dünyada olduğu gibi Adıyaman`da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Adıyaman Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü Koordinesinde Halk Eğitim Merkezinde lise öğrencilerine yönelik “İnsan Haklarının Tarihçesi” konulu bir Konferans düzenlendi. 

Adıyaman Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Öğretim Üyesi Dr. Cem Koray Olgun`un konuşmacı olarak katıldığı konferansa Vali Vekili Levent Öztin, İl İnsan Hakları Kurulu Üyeleri, Hukuk İşleri Şube Müdürü Murat Erdil ve öğrenciler katıldı.    

Konferansa konuşmacı olarak katılan Adıyaman Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Öğretim Üyesi Dr. Cem Koray Olgun, insan haklarının evrensel bir hak olduğunu belirterek, “İnsan hakları sözlük anlamıyla, kişinin sırf insan olduğu için sahip olduğu haklardır. Adıyaman dayanışmanın, saygının,  huzur ve hoşgörünün hakim olduğu bir şehir. İnsan Haklarının temelinde de insana saygı vardır. O anlamda Adıyaman çok önemli ve örnek bir kent. Esas mesele var olan yazılı haklara uymaktan öte, onları içselleştirmek ve hissederek yapmaktır. İnsan hakları en temelde bize bir sorumluluk veriyor. Hiç tanımadığınız insana bile sırf insan olduğu için değer vermeniz gerekiyor. Her şeyin temelinde saygı ve hoşgörünün olduğu unutulmamalıdır.” dedi.  (Yakup Söğüt - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir