• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Camii`nin minaresi içerde kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi'nde bulunan Hayırseverler Camii, yer darlığı  nedeniyle  yıkılarak yerine 3 katlı, 750 kişi kapasiteli yeni cami yapıldı. Yeni yapılan cami genişletilince minaresi içinde kalınca Türkiye`de minaresi içinden yükselen  ilk cami oldu.

Caminin Zemin katı bayanların namaz kılma yeri olarak düzenlenirken, birinci katta cemaat mahalli bulunuyor. Sermahfil bölümünde de gene cemaatinin namaz kılabileceği bir yer olacak. Yaklaşık 750 kişinin ibadet alabileceği kapasitede yapılan üç katlı caminin inşaat giderleri, hayırseverler tarafından karşılanıyor. Caminin önümüzdeki Cuma günü  ibadete açılması hedefleniyor.

Cami yapılışı hakkında İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamada bulunan Cami temsil heyetinden Mesut Demir şunları söyledi.

“Camimiz 3 katlıdır. Caminin alt kısmı bayanlar için yapılmıştır. Giriş çıkışları ayrıdır. Alt katta yaklaşık 200 bayan ibadet edebilecek. Toplamda 750 kişinin ibadet edeceği kapasitededir. Eski camimiz çok eski ve küçüktü. Biz de mahalle sakinleri olarak el ele verdik. Adı gibi camimiz hayırseverlerin katkılarıyla yapılmıştır. Camimizin inşaatı bitmiştir. Hiç bir eksiği kalmamıştır. Halıların hepsini yeni yaptırdık. Allah`ın izniyle önümüzdeki Pazartesi günü halılarımız da gelecek. Halılarımızı serdikten sonra ilk Cumada Müftü beyin de izniyle camimizin açılışını yapacağız. Vatandaşlarımız gelip ibadetlerini yapacaklar. Katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin” diye konuştu.

Minarenin cami içerisinde kalması nedeniyle belki Türkiye`de bir ilk yaşandığına dikkat çeken Demir, “Minare önceden yapılmıştı. Yeni yaptığımız caminin alanı minareyi 2 metre geçince mühendislerin kararıyla biz de minareyi yıkmayıp cami içerisinde bıraktık. Belki Cami içerisinde minare olmamıştır. Belki Türkiye genelinde bir ilktir.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir