• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Batı Karadeniz kıyıları, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Çanakkale'nin doğusu, Bursa, Balıkesir'in kuzey ilçeleri ile zamanla Muğla, Aydın, Denizli, Burdur, Antalya, Uşak, Isparta ve Manisa'nın doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve saatlerinde Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Çanakkale'nin doğusu, Bursa ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinin aralıklı ve hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Muğla, akşam saatlerinde Aydın ve Denizli, gece saatlerinde Uşak ve Denizli çevreleri ile Manisa'nın doğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Antalya'nın batı ilçelerinin, akşam saatlerinden itibaren Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla güney ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu 8/11

Ankara: Parçalı çok bulutlu -1/9

İzmir: Parçalı çok bulutlu 4/13

Adana: Parçalı ve az bulutlu 5/19

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu -4/14

Batman: Parçalı ve az bulutlu -4/14

Van: Parçalı ve az bulutlu  -10/2 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir